toateBlogurile.ro

sâmbătă, 5 martie 2011

Politica nascuta din ura

S-a terminat si povestea cu reformarea PDL. Cine credea ca se va intampla o minune trebuie sa fi fost mare naiv. Era de asteptat ca aripa dura va castiga pentru ca sa nu uitam ca PDL este o adunatura din Romania, la fel cum sunt si adunaturile din USL. Sau trebuie sa credem ca nesimtitii din PDL sunt mai nesimtiti decat nesimtitii din USL? sau din UNPR? sau din UDMR? sau nesimtitii de la sindicate? ... tot din acelasi aluat sunt facuti.
Culmea e ca pe toate canalele media hotii striga "hotii" iar hotii unora abia asteapta sa schimbe pe hotii altora. Asta e politica damboviteana si de vina nu e nimeni ci tot noi, cei care pastram aceleasi persoane de 20 de ani sa ne conduca.
Alternative sunt destule: la sistemul republican exista alternativa monarhiei, la parlamentul bicameral exista alternativa unicameralului, la sistemul pe liste exista alternativa uninominalului, la partide exista alternativa candidatilor independenti. Cine sau ce ne opreste sa schimbam? Va spun eu...URA ne opreste sa schimbam. De 20 de ani se voteaza numai schimbarea. A fost Iliescu, l-am schimbat cu Constantinescu care a fost schimbat la randul lui de...Iliescu, al carui fiu de suflet Nastase a fost invins de Basescu. La urmatoarele alegeri nu se va vota pentru cineva ci contra basismului
La fel si la partide: a fost FSN-FDSN, l-am schimbat cu Conventia, care a fost schimbata de PDSR(PSD) si care la randul lui a fost invins de Alianta DA, transformata in guvern PNL-PSD, detronata de guvernul PDL+aliatii. Poate cineva sa-mi spuna care a fost logica sau motivul acestor schimbari politice in afara de URA fata de guvernanti? Nu cred.
Timp de 20 de ani am avut exact conducerea pe care am meritat-o si o vom avea mult timp de acum incolo la fel. Dupa comunism, nimeni, niciodata nu a guvernat pentru popor ci pentru grupul lor de interese. Iar campaniile eloctarale au pus accentul intotdeauna pe URA. Ati uitat sloganurile? "nu vrem kent, nu vrem valuta, vrem pe Roman sa ne ... pupe", "afara, afara, cu Regele din tara", "nu ne vindem tara", "n-ai mancat salam cu soia", "domnule Iliescu, credeti in Dumnezeu?", "FSN=PCR", "legionari", "comunist", "pupinbasist", "porumbac". Astea au priza la romani, asa se face politica romaneasca. Si acum vin tot felul de "analisti" moralisti, pe toate canalele media si ne tin predici ca talibanii unora sunt mai rai decat talibanii altora. Ca la prosti. Partea nasoala e ca au si dreptate cand tin discursurile astea pentru ca mama prostilor e mereu gravida.
Concluzia nu poate fi decat una: politica si politicienii romani nu sunt decat un rahat cu perje.

Viitorul PDL-ului - viu sau mort?

Mare infrangere astazi in Consiliul Naţional de Conducere al PDL pentru reformisti. Tot partidul in afara de cei 3 - Macovei, Cristian Preda, Voinescu - a votat impotriva. Greii PDL au fost aplaudati la scena deschisa. Multe voci dezamagite pe bloguri, care spun ca PDL si-a distrus viitorul.

Este oare asa? Scorul de 500:3 arata ca grupul reformistilor nu are nici o aderenta la PDL, nu au reusit sa atraga nici macar un membru de partea lor.

Pentru ca nu au avut decat o singura propunere, inaplicabila: "Membrii PDL care sunt dati in judecata sa se autosuspende pana sunt achitati."

IMPOSIBIL! Basescu nu ar fi putut candida la presedentie din cauza dosarului Flota. Si pentru a-l opri sa candideze a doua oara se puteau inventa sute de acuzatii extrem de grave, pe care justitia ar fi fost obligata sa le cerceteze.

Nu pot sa fiu suparat pe membrii PDL pentru ca au refuzat sa se impuste in picior.

A murit sansa de reformare a PDL? Nu! Viitorul PDL nu se joaca pe cartea Cristian Preda si pe etica inflexibila. Viitorul se joaca pe cartea Funeriu si crearea statului roman capabil.

O sa ma intrebati: capabil de ce? Capabil de a asigura educatie. Sau climat de siguranta. Pentru ca tot ce este acum in Ro mai mult incurca. Prefecturile sunt degeaba, vama e degeaba, procuratura e degeaba, armata e degeaba si hingherii sunt degeaba. Si tot acest degeaba se plateste lunar.

Aparent surprinzator, Funeriu a tacut cu intelepciune in Consiliu, netrecand de partea reformistilor. Alege-ti cu grija bataliile pe care vrei sa le dai.

PS.
O propunere mult mai eficienta ar fi fost ca un PDList dat in judecata sa fie obligat sa faca ca Basescu in cazul Flota: sa ceara imediat judecata pe fond si sa nu amane nici un termen de judecata. Nu cred ca s-ar fi opus cineva ca Monica Macovei sa fie sefa comisiei de etica care sa supravegheze asta.
toateBlogurile.ro