toateBlogurile.ro

sâmbătă, 5 martie 2011

Viitorul PDL-ului - viu sau mort?

Mare infrangere astazi in Consiliul Naţional de Conducere al PDL pentru reformisti. Tot partidul in afara de cei 3 - Macovei, Cristian Preda, Voinescu - a votat impotriva. Greii PDL au fost aplaudati la scena deschisa. Multe voci dezamagite pe bloguri, care spun ca PDL si-a distrus viitorul.

Este oare asa? Scorul de 500:3 arata ca grupul reformistilor nu are nici o aderenta la PDL, nu au reusit sa atraga nici macar un membru de partea lor.

Pentru ca nu au avut decat o singura propunere, inaplicabila: "Membrii PDL care sunt dati in judecata sa se autosuspende pana sunt achitati."

IMPOSIBIL! Basescu nu ar fi putut candida la presedentie din cauza dosarului Flota. Si pentru a-l opri sa candideze a doua oara se puteau inventa sute de acuzatii extrem de grave, pe care justitia ar fi fost obligata sa le cerceteze.

Nu pot sa fiu suparat pe membrii PDL pentru ca au refuzat sa se impuste in picior.

A murit sansa de reformare a PDL? Nu! Viitorul PDL nu se joaca pe cartea Cristian Preda si pe etica inflexibila. Viitorul se joaca pe cartea Funeriu si crearea statului roman capabil.

O sa ma intrebati: capabil de ce? Capabil de a asigura educatie. Sau climat de siguranta. Pentru ca tot ce este acum in Ro mai mult incurca. Prefecturile sunt degeaba, vama e degeaba, procuratura e degeaba, armata e degeaba si hingherii sunt degeaba. Si tot acest degeaba se plateste lunar.

Aparent surprinzator, Funeriu a tacut cu intelepciune in Consiliu, netrecand de partea reformistilor. Alege-ti cu grija bataliile pe care vrei sa le dai.

PS.
O propunere mult mai eficienta ar fi fost ca un PDList dat in judecata sa fie obligat sa faca ca Basescu in cazul Flota: sa ceara imediat judecata pe fond si sa nu amane nici un termen de judecata. Nu cred ca s-ar fi opus cineva ca Monica Macovei sa fie sefa comisiei de etica care sa supravegheze asta.

4 comentarii:

 1. mac gregor, ce te face sa crezi ca Funeriu va avea o alta soarta in momentul in care va incerca sa schimbe ceva in partid? exista o dubla fobie in partidele romanesti: fobia fata de integritatea morala (a se citi si DNA) si fobia fata de competenta.
  profesionalizarea este cel de-al doilea criteriu care, odata aplicat, ar duce la desfiintarea partidelor romanesti.

  RăspundețiȘtergere
 2. @JohannM

  salut!

  faptul ca eu as trece cu arme si bagaje in partidul lui Funeriu daca el isi face unul.

  RăspundețiȘtergere
 3. si ca PDL e singurul partid care isi invinge, incet dar sigur, fobiile. :-)

  RăspundețiȘtergere
 4. Uite-o aici pe Macovei:

  http://riddickro.blogspot.com/2010/07/deci-monica-macovei-ce-cauti-aici.html

  Şi aici, pe Funeriu:

  http://riddickro.blogspot.com/2010/11/cu-ce-se-mai-ocupa-ministerele-lui.html

  RăspundețiȘtergere

toateBlogurile.ro