toateBlogurile.ro

joi, 6 octombrie 2011

A murit Steve Jobs!

Astazi a murit Steve Jobs, la 56 de ani. Ceea ce l-a ucis a fost cancerul la pancreas de care suferea din 2004. Ne pare rau ca am avut dreptate cand am spus ca motivul pentru retragerea lui din conducerea Apple este ca s-ar putea sa moara.

Geniul lui Steve Jobs a fost ca s-a concentrat pe ce trebuie sa devina un produs in viitor - calculator personal, telefon mobil, mp3 player, animatie 3D - si apoi a luat asupra lui transformarea respectivului produs. Efortul acesta era sa-l coste falimentul de nu stiu cate ori - pierderile l-au dus la un pas de a vinde compania Pixar in cei 9 ani pana cand a produs Toy Story, primul film de animatie 3D.

Aceste eforturi chiar l-au costat compania Apple - a fost dat afara din propria companie cand aceasta mergea in jos! In final, ce a inteles Steve si lectia pe care am invatat-o si noi este a aplicat-o cand s-a intors la Apple. "Cate proiecte avem in dezvoltare? Atatea? Reduceti totul la 3 proiecte! Cele care nu au un motiv foarte tare pentru ca sa traiasca vor fi abandonate."

Numai asta a putut schimba prezentul asa cum a facut-o Steve Jobs.

Ultima prostie de stanga - limitarea averii


Pe bune, unii vor limitarea averii maxime a unui om la salariul mediu X lungimea medie a vietii, dupa cum am gasit in commenturi pe criticatac.

"cea mai lungă viață de care am auzit e de vreo 120 ani. Salariu mediu: am auzit de 150 și/sau 200EUR în România. Deci averea maximă totală a unui romîn, ar fi, azi, 50EUR*120ani*12luni=216.000EUR.

De observat că asta’i averea la care ai avea dreptu’ la orice moment de timp, chiar dacă mai ai un an până crăpi. De observat că dacă salariu mediu crește din varii motive, limita maximă se ajustează automat."

Pe bune? Ce fain!

Ia sa aplicam asta in Romania, unde atatia miliardari sunt, !saracii! saraci lipiti. Pai sa vedem: Irinel Columbeanu, rupt in cur. Saracul om nu are absolut nimic pe numele lui, traieste din banii pe care i-i da bunica, bunicul si matusile, pe numele carora si-a trecut toate proprietatile. Si nu e singurul caz, fiindca nu toti milionarii isi fac case poleite cu aur, ca Becali. Exista milionari care primesc ajutor social, cum ar fi tiganii capi ai mafiei cersitului din intreaga Europa, care nu au nimic in acte.

Ok, mai departe: ce te faci cu acei milionari care si-au meritat averea? Cum ar fi Zoltan Teszari, proprietarul RDS&RCS, unul din oamenii care au declansat competitia pe calitate in domeniul internetului (Romania este astazi pe locul 2 in lume in domeniu, dupa Coreea de Sud)?

Valoarea actiunilor valoreaza peste aia 216.000 de euro. I le iei - eventual il si bagi la inchisoare/omori daca se opune !? si le dai cui? - unora care nu au avut nici un merit in asta, gratis, preferabil socialisti. Si preferabil de la partidul aflat la putere. Cine merita mai mult suma asta, decat cei care impartasesc aceleasi idealuri nobile ca si noi? dupa cum zicea Iliescu. De ce sa se "risipeasca averea" (asta era ideea fixa pentru care in evul mediu nobilii isi insurau copiii cu verisoarele lor).

Cu Zoltan la carma, RDS a mers bine nu? Si poti garanta directia in care va merge compania, condusa de politruci, dupa nationalizare?
toateBlogurile.ro