toateBlogurile.ro

joi, 14 aprilie 2011

Referendumul - inapoi la origini

Io sincer as vrea sa-i intalnesc pe oamenii care au facut formularul asta. I-as invita la un restaurant, fac eu cinste, vorbesc frumos cu ei, numai sa-mi spuna ce a fost in capul lor cand l-au scris.

Referendumul - 7 intrebari, una mai tampita ca alta

elena udrea Pictures, Images and Photos
 Consilierii generali ai Municipiului Bucuresti au votat, miercuri seara, cu 29 de voturi pentru, proiectul privind desfasurarea referendumului privind Legea Capitalei care prevede ca primarii de sector vor fi alesi de catre consilierii generali din randul acestora, nu de catre cetateni prin vot direct.
Pana aici nimic anormal. E dreptul lor democratic sa faca referendum si daca WC-urile publice au usa "pe stanga" sau "pe dreapta". Durerea de cap te apuca cand afli cate intrebari vor fi si mai ales care vor fi ele.

Desi obiectivul referendumului este clar si o singura intrebare de genul
"Sunteti de acord ca primarii de sector sa fie alesi de catre consilierii generali din randul acestora?"
sa fie de ajuns, consilierii PDL-PRM-PNG au stabilit ca referendumul sa contina 7 intrebari ce vor fi tiparite pe 7 buletine de vot si probabil vor fi introduse in 7 urne.

Mafia PSD, viitorul tarii (in viziunea USL). Azi deputatul PSD Mircea Draghici


Daca va inchipuiati ca in Arges Constantin Nicolescu a fost singurul rechin va inselati amarnic. Sigur, el poate fi considerat "Marele Alb" dar sub atenta lui coordonare au prosperat si rechini mai mici din alte specii, precum anonimul deputat PSD de Arges, Mircea Draghici.

Pana acum Mircea Draghici s-a remarcat doar cu ocazia protestului PSD in favoarea eliberarii lui Niculescu. Credeti ca o facea dezinteresat? Nu...o facea pentru ca vedea ca funia se apropie de par si in cazul lui.

Dan Voiculescu si aritmetica electorala

Zilele trecute Felix Voiculescu, neavand probabil ce face si pe cine turna la Securitate, dupa ce i-a dat directive lui Ciutacu in privinta manipularii cu Procurorul General, s-a apucat sa faca niste calcule pe blogul lui scris de altii. Insa rezultatul i-a dat cu virgula.

"Daca USL ar fi existat în 2008, scorul său potential ar fi fost de 52%. Tinand seama de modul de distribuire a mandatelor in actualul sistem electoral (in care, spre exemplu, candidatul care obtine 50% plus 1 câştigă colegiul) USL ar fi obtinut 342 de mandate, PDL 79 de mandate, UDMR 31 de mandate, iar Minoritatile 18 mandate.
In urma politicii agresive de racolari, PDL are, in prezent, 172 de parlamentari. In 2012, chiar daca, prin absurd, ar mai obtine 33% din voturi, PDL şi-ar asigura doar 80 de mandate. Implicit, 92 dintre actualii parlamentari PDL vor rămâne fără mandat. În schimb, în cazul în care PDL va obtine maxim 15% din voturi, asa cum estimează toate sondajele, va avea aproximativ 50 de mandate, iar numărul parlamentarilor actuali care vor ramane fara mandat va ajunge la 120."

Vrajeala cu functia comunista a lui Valeriu Stoica

Valeriu Stoica, omul cu ideologia din PDL, a fost acuzat recent de Mugur Ciuvica ca a fost propagandist comunist pe vremea lui Ceausescu.

M-am gandit ca un sambure de adevar ar putea exista, pentru ca filozofia politica e pasiunea vietii lui si atunci risti sa te bagi indiferent de regim. Dar mi se parea o chestie prea vaga si prea eram in afara de subiect ca sa ma bag in seama, asa ca am asteptat pana apare cineva mai pe subiect. Si a aparut.


t.o.bobe:
"Abia acum am vazut ce functii a avut Stoica. Si m-a umflat risul. Eu credeam ca a fost macar un mahar pe la vreo judeteana.

Domnilor, nu ma intereseaza identitatea voastra, dar as vrea sa stiu ce virste aveti. Presupunind ca sinteti de buna credinta, eu v-as da maximum 34 de ani.

Dati-mi voie sa ma autodenunt: am fost secretar UTC responsabil cu propaganda la sectia 2 a IEPMICM."

Reducerea numarului de spitale, o masura necesara.

La data de 30.06.2009, CNAS avea contracte cu 502 spitale din toata tara ( sursa aici ) ceea ce inseamna, scazand pe cele 38 din Bucuresti (sursa aici), o medie de aproximativ 11 spitale pe judet. Aproximativ jumatate dintre acestea sunt spitale comunale, slab dotate atat sub aspectul aparaturii cat mai ales al personalului de specialitate, foarte multe posturi fiind ocupate de medici pensionari, platiti cu ora.

Conform INS la 1 ianuarie 2010 populatia Romaniei era de 21.462.000 de locuitori. Dintre acestia, aproximativ 3.000.000 lucreaza in strainatate, ramanand aproximativ 18.500.000 in tara. 
Un calcul simplu arata ca la nivelul anului 2010, exista un spital la aproximativ 37.000 de oameni. Ceea ce este acceptabil.

toateBlogurile.ro