toateBlogurile.ro

duminică, 19 iunie 2011

Cine si-a batut joc de Pasajul Basarab

Pasajul Basarab a inceput cu stirea mediafax din 19 dec 2000

“BUCUREŞTI – Primarul general al Bucureştiului, Traian Băsescu, reprezentanţii Băncii Europene de Investiţii (BEI) şi cei ai Ministerului de Finanţe au semnat, marţi, acordul de finanţare, în valoare de 110 milioane de euro, pentru cinci proiecte edilitare din Capitală.
Finanţarea construcţiei Pasajului Basarab, a parcării subterane din zona Gării de Nord, modernizarea a 65 de tramvaie Tatra, contorizarea individuală a consumului de energie termică a fiecărei scări de bloc şi reabilitarea străzilor vor fi asigurate jumătate de către BEI şi jumătate de la bugetul de stat.”

1. Adrian Nastase si PSD (2000-2004)

Acestia au blocat in Consiliul General timp de 4 ani proiectul, desi imprumutul era acordat. A ajuns Jonathan Scheele sa-i scrie lui Adrian Nastase sa nu mai blocheze proiectul (dec 2002):
"Dragă domnule Prim Ministru, vă scriu ca să-mi exprim îngrijorarea faţă de impasul continuu referitor la împrumutul BEI pentru Municipalitatea Bucureşti, cauzat de disputa între Primarul Băsescu şi majoritatea din Consiliul General. Situaţia este cu atît mai inexplicabilă cu cît acordul de împrumut a fost deja aprobat de Parlament şi am înţeles că liniile de bază ale proiectului au fost anterior aprobate de Consiliul General."

toateBlogurile.ro