toateBlogurile.ro

marți, 25 octombrie 2011

A vorbit regele Mihai in Parlament

In fata Casei Poporului se stransesera o mana de oameni, sustinatori ai regelui Mihai. Nu se strigau lozinci. Mai mult era o socializare intre oameni cu banderole pe mana. De ce au inceput jandarmii sa-i inconjoare si sa-i legitimeze? Nu mai avem dreptul sa socializam pe strada? Strazile apartin jandarmeriei si noi suntem doar tolerati temporar pe ele, mai nou?

Chestia asta trebuie sa se schimbe. Strazile trebuie sa fie un spatiu viu.

Basescu si Boc au ales sa lipseasca de la discurs. Mai intai a vorbit Geoana. Mai maret decat regele insusi, da' parca discursul lui nu se mai termina.

Regele, la ziua de implinire a 90 de ani, nu arata fantastic. Cam incepe sa aduca a mumie, slab si lung. Vorbeste un pic cam rar, si trebuie sa te concentrezi sa-l urmaresti.

Discursul a fost ok din mai multe motive. Nu a contestat legitimitatea reprezentantilor poporului, ci le-a recunoscut-o de vreo 2 ori. A amintit ca Coroana reprezinta istoria Romaniei. A dat ceva si pentru stanga, vorbind de batranii care sunt umiliti. A dat ceva si pentru dreapta, vorbind despre nevoia de prosperitate. "Trebuie sa dovediti ca democratia aduce prosperitate". A vorbit impotriva birocratiei. "Egoismul brutal al sefilor de institutii trebuie sa inceteze, pentru ca aminteste de comportamente de dinainte de '89."

Si a a reusit ca in final sa fie aplaudat de ambele aripi ale salii, pentru ca nu a cerut nimic. A fost doar o urare, la indeplinirea varstei de 90 de ani.

UPDATE
A refuzat sa dea mana cu Ion Iliescu :) ceea ce arata ca totusi are un gram de onoare. Si daca urmariti cu atentie, nici n-a vrut sa-l vada-n ochi, s-a comportat ca si cum Iliescu n-ar fi existat.

toateBlogurile.ro