toateBlogurile.ro

miercuri, 16 februarie 2011

Andrei Ruse: Viaţa nu-i pentru proști și pentru oameni slabi



"Interziceți sexul pentru că există Sida sau ce știu eu ce boli venerice, dar să nu cumvă să le spuneți copiilor că o pot face liniștiți, cu prezervativ. Nu, nu, mai bine îi castrați.

Interziceți orice pentru că oamenii nu sunt capabili să ia decizii bune pentru ei înșiși (care sunt alea deciziile bune, filozofăm?), în loc să-i educați cum trebuie și să-i faceți să realizeze câte oportunități și minuni sunt în viața asta, care merită încercate. Cât de speciali sunt și unde pot ajunge printr-o simplă greșeală."


Trecand peste subiectul articolului - drogurile usoare - hai sa discutam despre ce fel de stat ne dorim si daca intelegem felul de viata necesar in libertate. Practic, daca esti slab sau prost viata in libertate te poate distruge. Poti muri. Poti deveni frustrat pe viata. Iar in cel mai rau caz, poti deveni privitor la Antene.

Zilnic vedem la televizor cazuri cu asemenea oameni care ajung in mizerie si televiziunea le plange de mila. Sau se sinucid. Aceasta e o problema reala.

Statul in stil vechi interzice ceea ce le poate face rau prostilor - chestia asta e posibila pana la un punct, dupa cum a dovedit Prohibitia.

Si le da celor slabi ajutoare sociale, incalcand CEA MAI IMPORTANTA REGULA a lumii reale: nu dai bani cuiva care nu-i merita prin a face ceva. Orice ajutor nemeritat nu poate avea decat caz de EXCEPTIE si nu poate fi decat temporar: cat timp respectivul e lesinat sau imobilizat la pat.

Statul liber ar trebui sa le spuna direct oamenilor ca daca sunt slabi sau prosti vor muri sau vor ajunge rau de tot. Ca ei sunt direct responsabili pentru ei insisi. Si singura interventie a unui stat liber ar fi sa-i invete pe cetateni inca din scoala SA NU FIE SLABI si SA NU FIE PROSTI.
toateBlogurile.ro