toateBlogurile.ro

sâmbătă, 5 martie 2011

Politica nascuta din ura

S-a terminat si povestea cu reformarea PDL. Cine credea ca se va intampla o minune trebuie sa fi fost mare naiv. Era de asteptat ca aripa dura va castiga pentru ca sa nu uitam ca PDL este o adunatura din Romania, la fel cum sunt si adunaturile din USL. Sau trebuie sa credem ca nesimtitii din PDL sunt mai nesimtiti decat nesimtitii din USL? sau din UNPR? sau din UDMR? sau nesimtitii de la sindicate? ... tot din acelasi aluat sunt facuti.
Culmea e ca pe toate canalele media hotii striga "hotii" iar hotii unora abia asteapta sa schimbe pe hotii altora. Asta e politica damboviteana si de vina nu e nimeni ci tot noi, cei care pastram aceleasi persoane de 20 de ani sa ne conduca.
Alternative sunt destule: la sistemul republican exista alternativa monarhiei, la parlamentul bicameral exista alternativa unicameralului, la sistemul pe liste exista alternativa uninominalului, la partide exista alternativa candidatilor independenti. Cine sau ce ne opreste sa schimbam? Va spun eu...URA ne opreste sa schimbam. De 20 de ani se voteaza numai schimbarea. A fost Iliescu, l-am schimbat cu Constantinescu care a fost schimbat la randul lui de...Iliescu, al carui fiu de suflet Nastase a fost invins de Basescu. La urmatoarele alegeri nu se va vota pentru cineva ci contra basismului
La fel si la partide: a fost FSN-FDSN, l-am schimbat cu Conventia, care a fost schimbata de PDSR(PSD) si care la randul lui a fost invins de Alianta DA, transformata in guvern PNL-PSD, detronata de guvernul PDL+aliatii. Poate cineva sa-mi spuna care a fost logica sau motivul acestor schimbari politice in afara de URA fata de guvernanti? Nu cred.
Timp de 20 de ani am avut exact conducerea pe care am meritat-o si o vom avea mult timp de acum incolo la fel. Dupa comunism, nimeni, niciodata nu a guvernat pentru popor ci pentru grupul lor de interese. Iar campaniile eloctarale au pus accentul intotdeauna pe URA. Ati uitat sloganurile? "nu vrem kent, nu vrem valuta, vrem pe Roman sa ne ... pupe", "afara, afara, cu Regele din tara", "nu ne vindem tara", "n-ai mancat salam cu soia", "domnule Iliescu, credeti in Dumnezeu?", "FSN=PCR", "legionari", "comunist", "pupinbasist", "porumbac". Astea au priza la romani, asa se face politica romaneasca. Si acum vin tot felul de "analisti" moralisti, pe toate canalele media si ne tin predici ca talibanii unora sunt mai rai decat talibanii altora. Ca la prosti. Partea nasoala e ca au si dreptate cand tin discursurile astea pentru ca mama prostilor e mereu gravida.
Concluzia nu poate fi decat una: politica si politicienii romani nu sunt decat un rahat cu perje.

Un comentariu:

toateBlogurile.ro