toateBlogurile.ro

vineri, 4 martie 2011

Unul din ultimii scriitori romani: Mihai Sin

Mihai Sin e probabil ultimul mohican in sensul ca scrie despre modurile si nivelurile in care traim in loc sa scrie despre fantezii, ironii si subiectivisme ale autorului.

Am citit "Schimbarea la Fata", cartea a carei premiere in 1986 Securitatea nu a putut sa o interzica.

Mai intai au amanat alegerea un an, apoi au amanat premierea un an, si atunci, in sila, le-au dat fara nici o festivitate - iar lui Mihai Sin nu i-au inmanat nimic.

Ca o lanterna care lumineaza din interiorul unei persoane si care schimba mereu persoana, vede asa cum era toata perioada de dinainte de revolutie. Acum vrea sa scrie un roman despre imigratie.

Interviul arata un scriitor normal, care isi cunoaste limitele si care este inca interesat de viata.Foarte interesant e ca dupa 89 a fost tratat cu critica literara ideologica ca in anii '50 de un critic care nici macar nu i-a citit cartea, fara sa i se dea posibilitatea sa raspunda.

Urmasul lui Basescu. De ce.

Problema cea mare este ca in nici un caz generatia de 30 de ani nu se poate regasi – nici idealiza – in fata lui Berceanu si nici chiar in fata lui Videanu, pentru ca stim ca el a avut sansa pe care eu n-am avut-o, de a prelua Marmosim pe gratis.

Singurul care imi este familiar ca fata este cea a Funeriu. El este:
1 din generatia mea, si
2 ceea ce are o obtinut singur,
3 afara, in lumea civilizata.

El sau poftim o alternativa: Mihail Neamtu

http://turnofftheglory.com/blog/2011/02/12/un-lider-pentru-alba-ca-zapada/

Basescu a castigat pentru ca se poate relationa cu oamenii de varsta lui. Ei au respect pentru omul care a fost comandant de nava.

Politicienii sunt mereu suspecti pentru ca si-au luat salariul din amestecul cu politica, mediu fata de care omul obisnuit are o repulsie. Va trebuie un om realizat deja, in afara politicii, preferabil intr-un mediu pentru care romanii simt respect, deci afara.

Sub un astfel de lider partidul format din politiceni poate creste mai mult decat sub Basescu. Nu tb sa va fie teama, ati mai facut asta odata.

ribelalu': despre Blejnar si cutremurul din inaltele institutii ale mitei

"La noi nu exista nici un om numit pe o functie pe baza competentelor sale ci doar politic sau pe pile. Asta nu inseamna ca absolut toti sunt si incapabili insa sunt destui si d-astia.

Referitor la Blejnar, habar n-am care sunt motivele pentru care a ajuns mare sef la ANAF. Sigur a avut si o proptea. Insa nu voi crede in veci ca el este regina. Spagile astea se iau de ani de zile insa numai de cand este el se vede un inceput de schimbare in domeniul oamenilor din finante. Si nu ma refer la schimbare de mentalitate ci schimbare de oameni pur si simplu, fie ca ajung la puscarie, fie ca se incearca imputinarea acestor functionari.

Noi, contribuabilii, si mai ales cei care lucram in domeniul privat stam si ne inchinam cu doua maini cand vedem cate persoane freaca manganul prin administratiile fiscale, sau ca o cucoana iti scrie chitanta si alta iti incaseaza banii, sau pentru ca ministerul cheltuie 2 lei numai cu posta ca sa trimita o somatie pentru o datorie de 1 leu. Daca o asemenea risipa era in sectorul privat, acele intreprinderi dadeau faliment de mult.

Insa daca se dovedeste ca este vinovat si ca a luat un leu spaga atunci locul lui Blejnar este la puscarie, dar deocamdata sunt numai vorbe. Vine:
- o pitipoanca de la Ploiesti, care la nici 30 de ani ajunsese sefa vamii din Ploiesti (pe ce criterii nu spune nimeni, macar aia din Ardeal a dat si spaga, a dat si cu curul) si cand a dat-o afara arunca soparla ca ia cerut unul spaga pentru Blejnar. Dovezi? canci.
- Mai vine un italian care a furat statul roman de a rupt, dadea spaga din 2007 dar spaga ajunge abia dupa 2009 la Blejnar.
- Mai vine PSD-istul Negoita cu o evaziune fiscala imensa si asta, care si acum are 1600 de apartamente construite PE PERSOANA FIZICA, si care pentru nici unul din apartamentele vandute nu a platit un leu impozit si TVA, desi legea prevede altceva, si zice si ala ca ia cerut cineva 500.000 de euro spaga.

Eu cred ca de fapt aceste actiuni sunt niste lupte in razboiul inceput intre stat si mafia politica-economico-financiara care timp de 20 de ani a facut ce a vrut in tara asta. Insa acum incep sa aiba un morcov in fund si simt ca pamantul se cam cutremura sub picioarele lor. Se vede deja ca multi dintre cei care se credeau de neatins sunt cu un picior in groapa, indiferent din ce partid fac parte, ce functie au sau de ce nationalitate sau etnie sunt. O buna parte din justitia romana a inceput sa functioneze si se vede ca au ajuns pana in Indonezia, s-a semnat tratatul de extradare cu Siria, ala de la CFR trebuie extradat din America iar chiar azi s-a anuntata ca un criminal va fi extradat din Spania. Deci si cooperarea pe plan internationala a inceput sa functioneze.

Insa razboiul asta abia a inceput si pun pariu ca in curand vom asista la fapte mult mai grave care vor pune in pericol chiar viata sau sanatatea celor care lupta de partea corecta a baricadei. Vom trai si vom vedea."

sursa aici:

sursa foto: photobucket.com
toateBlogurile.ro