toateBlogurile.ro

vineri, 17 iunie 2011

Cateva idei pentru Bleen

In primul rand, felicitari pentru blogary.ro si pentru postul de consilier al Ministrului Muncii, Sebastian Lazaroiu! Putini bloggeri au fost in stare sa construiasca comunitati interesante, si f. putini dintre acestia au ajuns sa aiba oaresce influenta in Guvern.

Cateva idei despre ce ar putea face Ministerul Muncii:

Facultatile sunt fumate, nu mai este nevoie si nici nu e eficient sa inveti 4-5 ani pentru o meserie. Pe val sunt cursurile/seminariile scurte (max 6 luni) de pe urma carora poti intra direct in meserie.

Ministerul Muncii ar tb sa dea celor interesati un tabel al meseriilor care pot fi invatate astfel, cu numarul de angajari pe economie si salariile:
- entry level
- dupa aia
- AFARA
astfel incat respectivii sa se poata orienta precis.

De ex: Bucatar, Macelar, etc. ; atata dureaza faza de entry level; atata se plateste in Germania si atatia au fost angajati anul asta acolo cu salariul mediu de

Cursurile - tb sa fie sub controlul Min. Muncii, altfel se vor face cursuri degeaba, ca facultatile degeaba. Cea mai buna varianta - notarea cursurilor in functie de numarul cursantilor care s-au angajat in domeniu.

Cursurile NU TREBUIE SA FIE GRATUITE, trebuie sa coste pentru ca
1 sunt o investitie in viitorul lor si
2 daca le oferi gratuit vor fi refuzate/neapreciate.
Min. Muncii poate plati unor oameni saraci cursurile doar in caz exceptional, ca sa le mentina astfel cota inalta.

Suntem de dreapta; deci Min nu tb sa tina el cursurile; privatii le tin, care tb sa castige; Min nu trebuie sa le plateasca, ci doar sa le tina in frau si sa le dea directia, ca un vizitiu care dirijeaza caii; toate costurile tb date mai departe; Min poate chiar sa-si scoata banii cheltuiti incasand o redeventa de la respectivele cursuri;

Probleme care pot sa apara:
- birocratii de la Min probabil ca fac ei raportari de gen locuri de munca, dar in mod cat mai inutil publicului larg, astfel incat sa fie lasati in pace
- multe cursuri nu au o parte practica, care e mai greu de organizat (sudor);

Contacteaza-l pe JohannM, posteaza pe Vox si e jurist undeva la Guvern, cred ca o sa vrea sa te ajute cu detaliile juridice care tb depasite.

Daca la anul Min Muncii va putea tine un targ al muncii de gen: cei care vor sa invete o meserie vin sa caste gura si li se arata ca:
- exista o nevoie de atatia bucatari, betonisti si frizeri anul asta,
- care sunt platiti cu atat, in Ro si afara;
- cum e meseria respectiva
- ce calitati se cer
iar apoi celor interesati li se pun la dispozitie (contra cost, si doar ca pomana sociala gratuit) lista cu cursurile in domeniu notate cu % absolventi integrati,

atunci Ministerul din care faci parte isi va merita cu adevarat numele de Minister al Muncii.
toateBlogurile.ro