toateBlogurile.ro

vineri, 20 ianuarie 2012

Catre manifestanti


Ura voastra e teleghidata din butoane sa se duca numai spre cine se doreste.

Numai asa se explica ca am intalnit o gramada de oameni care fac spume la gura pe motiv ca Elena Udrea ii sfideaza cu luxul unei genti Vuitton (500E? 1000E?), dar care nu au absolut nici o reactie cand Mazare (bugetar) isi prezinta la tv vila in care intri cu iahtul in sufragerie (150.000E?).

Brainwash impecabil, reactie corticala complet absenta la vederea tipului care a platit taxa de protectie, condamnare morala virulenta a tintei.

4:35

4 minute si 35 de secunde, atat a durat ca sa fie eliberata Piata Universitatii de protestatari.

Ieri in Piata au fost doar 300 de protestatari, dar numarul lor a crescut la 1000 cand o parte din participantii la mitingul USL li s-a alaturat.

Ultrasii au trecut la actiune pe langa protestatarii strigau "fara violenta". Din partea lor puteau sa strige aia din piata "fara violenta" pana cand raguseau.

In primul rand, au delimitat terenul pentru meci. Fara sa mai schimbe un cuvant intre ei, au impins la unison gardurile metalice in mijlocul soselei, blocand circulatia. Apoi au inceput atacul cu pietre si sticle.

(Blocarea circulatiei e prima chestie pe care trebuie sa o preintampine jandarmii)

Aceasta declaratie de razboi "incalcam din prima toate regulile ca sa-ti fie clar" a fost interpretata corect de jandarmi. Fara sa mai astepte sa fie bombardati cu cockteiluri Molotov, au sarjat compact si ordonat multimea. Dupa nici 5 minute, piata era goala.

Filmul apartine unor reporteri de la Gandul.



De data asta, ultrasii nu au mai fost lasati sa fuga ci au fost asteptati pe strazile laterale. S-a dovedit ca jandarmeria putea sa-i prinda de la primele confruntari, dar a aplicat procedura
blanda, adica doar dispersarea lor. De data asta, vreo 30 de persoane au fost arestate.

Folosesc cuvantul ultras in mod general. Totusi liderii lor au declarat la tv mai inainte ca se retrag de la un miting, pentru ca se striga numai impotriva unei parti a clasei politice.
toateBlogurile.ro