toateBlogurile.ro

duminică, 9 octombrie 2011

Nume pentru copii

Tot efortul parintilor de a gasi copilului un nume potrivit este oarecum zadarnic, pentru ca nu poti cunoaste personalitatea copilului la botez. Si mai nou oricum copilul va ajunge sa aiba numele care i se potriveste, indiferent ce nume ii dai tu.

Daca tatal vrea Maria si mama vrea Doina, nu e o problema sa o numesti pe fetita Maria-Doina pentru ca in final dintre nume oricum va ramane doar unul, ca in Highlander. Ce-i mai grav este ca, daca ridica pretentii si bunicul si matusa, bietul Mihai Marius Angelo Calin-Jenel va avea cel mai lung nume din catalog. Dar toata chestia oricum va migra singura, asa cum am spus, spre numele cel mai potrivit iar numele in stil indian ramane doar in buletin.

Si ce e mai ciudat este ca daca nici unul din cele doua nume nu se potrivesc, lumea iti va da oricum alt nume. Violeta-Cosmina a devenit Andreea pentru tot restul universului pentru ca arata ca o Andreea, merge ca o Andreea si gandeste ca o Andreea.

Mai tare este cand se schimba numele simple in nume complet diferite. Am o cunostiinta caruia toata lumea ii spune Adrian, inca din generala, iar iubita lui (si majoritatea invitatilor) au avut un soc cand in fata ofiterului starii civile au aflat ca de fapt pe el il cheama Daniel.

Si daca sunteti in fericita faza a alegerii numelor, va sugerez un nume nou de fata, pe care o familie l-a dat copilului lor: Roua.

Astazi 9Oct11 "Romania te iubesc" la ora 18

De ce nu avem autostrada intre Brasov-Bucuresti + o faza mortala cu adunatul capacelor de roti cazute de la masinile socate de gropi.

toateBlogurile.ro