toateBlogurile.ro

miercuri, 10 august 2011

Criza declansata de Soros?

Este ceva extrem de ciudat cu aceasta criza a burselor, inclusiv cu modul in care a inceput.

1. Agentia Standard & Poor's a retrogradat ratingul Statelor Unite intentionat, falsificand cifrele fara nici o rusine!

Pentru ca nu cred in "erori" de 2 trilioane de dolari; nu la nivelul unei agentii de rating mondiale; nu cred in neglijente cand este vb de prima retrogradare a SUA din istorie.

S-a scazut ratingul intentionat si fara acoperire in cifre, ca sa se creeze panica pe bursa.

2. Caderea de azi a bursei franceze se datoreaza unor ZVONURI.

Care au fost crezute pentru ca si in cazul degradarii ratingului SUA au existat zvonuri similare, care atunci s-au dovedit adevarate. Acum se pare ca sunt false. Fain sa provoci o cadere bursiera cu cateva vorbe, nu-i asa?

3. Caderea burselor apare cand? Tocmai cand economia mondiala isi revenise puternic si toate corporatiile erau pe profit. Cum se poate ca actiunile unor companii pe profit sa scada drastic?

Petrom a raportat profit record pe ultimele 6 luni dar actiunile ii scad cu 19 puncte? Serios? Cat timp va mai putea dura pierderea mintilor cauzata de panica?

Este criza asta bazata pe caderi de rating si vorbe opera unor jucatori gen Soros, care a provocat caderea monedei Marii Britanii si a castigat un miliard de euro din asta?

Si Moise Guran crede ca e o criza falsa, insa arata cu degetul catre alte grupuri de interese care vaneaza un nou bailout. Salvati-ne, dati cateva mii de miliarde de dolari ca sa nu se prabuseasca bursele mondiale! asa cum au facut bancile americane (exact cele care au provocat criza).

Obama: A spus ca vrea sa creeze locuri de munca in economia reala, nu da nimic pentru oprirea problemelor pe bursa. Oare pt ca s-a prins ca prabusirea pe bursa este provocata intentionat?

Basescu: "sa nu folosim inca cuvantul criza, sa fim prudenti."

Sunt curios insa cati bani au primit cei de la Standard & Poors pentru a declansa prabusirea.

UPDATE: cineva s-a mai gandit la Soros. Ziarul Daily Mail.
Se pare ca data asta cineva a castigat 10 miliarde de euro pariind pe bursa ca ratingul SUA va fi degradat. Surse implicate in firma lui Soros neaga. Si chiar daca nu e el, nu e singurul capabil sa monteze asemenea lovituri.


Prabusire istorica pe bursa franceza

Indicele de bursa CAC40 a atins minimul istoric dupa ce s-a raspandit zvonul ca ratingul Frantei ar urma sa fie si el retrogradat.


Puteti urmari daca bursa franceza isi revine aici: http://www.boursorama.com/cours.phtml?symbole=1rPCAC





Motive de speranta ca nu va fi criza

Spre deosebire de inceputul crizei, in 2008, profiturile corporatiilor sunt la nivel maxim.

Criza din 2008-2009 a izbucnit pe fundalul unei incetiniri a cresterii economice.


sursa: http://mjperry.blogspot.com/2011/08/burton-malkiel-dont-panic-buy-stocks.html
toateBlogurile.ro