toateBlogurile.ro

joi, 29 septembrie 2011

Numai 21% dintre romani actioneaza pentru a-si imbunatati viata

Tu ce esti: "suferind", "luptator" sau "captiv"?

Un studiu despre care Mediafax pretinde ca a fost publicat de GfK (eu nu am gasit originalul) analizeaza populatia Romaniei:

"Suferinzii", adica cei care cred ca speranta si salvarea vin de la Guvern sau autoritati si ca nu depind de ei eventualele imbunatatiri ale conditiilor de viata. 67% dintre romani se incadreaza in aceasta categorie, in special persoanele de peste 50 de ani, cei cu studii medii, pensionarii si cei cu veniturile medii spre reduse.

„Luptatorii", cei care sunt dispusi sa-si asume riscuri pentru a avea o viata mai buna si actioneaza singuri in acest sens. Doar 21% dintre persoanele intervievate sunt parte a aceastei categorii, in special tineri si persoane sub 40 de ani, cu educatie medie si superioara si cu venituri medii spre ridicate.

"Captivii", respectiv cei care nu mai au nicio speranta si se declara ca fiind resemnati sunt 14% dintre romani, cei mai multi peste 60 de ani sau sub 20 de ani, cu studii cel mult medii, fara loc de munca si cu venituri reduse.

GfK este o companie importanta de cercetare a pietei, deci credibila.

Este clar ca "suferinzii" sunt de stanga, "luptatorii" de dreapta iar "captivii" - probabil indiferenti.

Din pacate, este clar ca un discurs de dreapta nu ar atrage voturile a 67% din populatie, si deci ca partid de dreapta te confrunti cu o problema.

Si este destul de trist sa vezi o natiune din care doar 21% lupta sa isi imbunatateasca viata. E ca si cum ai privi un om letargic, care paseste cu 21% din muschi. Alte natiuni ne vor depasi fara sa ne bage-n seama, in timp ce noi asteptam de la stat.

Dan Diaconescu rupe in Oltenia

Se pare ca prezentatorul TV destept dar cam dispus la orice este pe cale sa obtina un procent neasteptat in sondaje in Oltenia. Daca trendul continua, partidul lui va castiga o solida - si neasteptata - baza regionala.

Chestia devine mai logica cand realizezi ca el s-a nascut in Oltenia, la Caracal (unde s-a rasturnat caruta cu prosti, zice un banc) si este unul din fiii de vaza ai orasului.

Efectele: va lua o mare parte din voturile USL, care se si vedea victorioasa in zona, pe trendul anti-PDL.

sursa foto:
http://romanicablues.wordpress.com/
toateBlogurile.ro