toateBlogurile.ro

miercuri, 5 octombrie 2011

CZ: Am lucrat la Nokia

Imi place ca are aceeasi parere ca si mine vizavi de presa :)

shackalu says:
"Stimabile, intamplator lucrez la Nokia (inca) si am fost de fata la discursul CEO-ului Stephen Elop cand a facut anuntul ca se inchide fabrica. Pot sa-ti spun ca vorbesti doar tampenii, pe care tu doar le banuiesti. Hai sa o luam pe rand:

1. De acord cu tine, cu o exceptie. Cu Boc se discutase in ziua anterioara, deci erau anuntati si si-au dat acordul (nu ca ar fi avut prea mult de ales!)

2. Nokia a fost prima fabrica (si am trecut prin cateva) unde NU EXISTA NORMA LA PRODUCTIE! Am scris mare ca sa fie clar. Erau targete, dar nu erai platit in functie de ele. Daca iesea, era bine, daca nu iesea, nu era bine, dar la banii tai nu umbla nimeni din cauza asta, salariul il luai tot, ca la stat. Timpul trece, leafa merge! Si nu, NU TE AMENINTA NIMENI ca vei fi dat afara. Niciodata!

3.Repet ce am scris mai sus: am fost de fata cand a vorbit Elop, si el a zis asa: “Bineinteles ca veti fi contactati de presa. PUTETI SA SPUNETI CE VRETI, dar nu sunteti obligati sa o faceti.”

Si daca nu ma crezi am discursul inregistrat, si iti pot demonstra.

Iar acum, pentru restul carcotasilor: Nu era chiar asa rau la Nokia. De asta nu prea vroia lumea sa plece la alte joburi. Nu vorbiti fara sa stiti, ca sunteti penibili. Nu vorbiti din ceea ce banuiti, ca sunteti si mai penibili. Nu va luati dupa presa, ca aia sunt CEI MAI PENIBILI.

Pentru mine experienta Nokia a fost una inedita, am vazut cum se lucreaza intr-o companie adevarata, de la conditii de munca pana la beneficii. Am inteles ce inseamna cu adevarat o echipa si ce inseamna sa ai niste valori, la nivel de companie, dupa care sa te ghidezi. Nokia mi-a deschis ochii si mi-a aratat ca se poate MUUUULT mai bine decat cu ce eram eu obisnuit. Si pentru asta o sa am mereu respect pentru aceasta companie, chiar daca in vreo 3 luni o sa raman somer. Nu-mi pasa, viata merge inainte, dar o asemenea experienta de viata nu se poate uita usor, mi-a deschis noi orizonturi si pentru asta ii voi fi recunoscator acestei companii. Consider ca angajatii Nokia nu ar trebui compatimiti pentru ceea ce se intampla acum, ci ar trebui invidiati pentru ceea ce au trait si au invatat in aceasta companie.

Suna ciudat din gura unui viitor fost angajat, nu-i asa? O fi ciudat, dar sunt vorbe spuse din suflet si absolut adevarate. Chiar daca acum se inchide, atat cat a fost, A FOST ALTCEVA! Nu m-am simtit in Rromania cat timp eram la serviciu, erau alte standarde. Mergeam la munca efectiv cu placere, pentru prima data in viata.

Deci daca nu stiti va rog sa va abtineti de la comentarii rautacioase!"

sursa: http://www.visurat.ro/2011/09/30/scupatul-unde-ai-lins-sport-romanesc/
toateBlogurile.ro