toateBlogurile.ro

miercuri, 23 martie 2011

Severinul ca Rapidu` - singur impotriva tuturor



Asa cum era de asteptat, Adrian Severin nu vrea sa renunte la postul bine platit si mare aducator de avantaje de la Bruxelles. Ca orice politician roman, prins cu pantalonii in vine, a ales calea bine batatatorita de predecesorii sai politici, fabuland niste teorii ale conspiratiei si improscand cu noroi in stanga si in dreapta.

Dezmeticindu-se la timp, si luand la cunostinta si de hotararea socialistilor europeni care cer demisia lui Severin din PE, conducerea PSD-ului, in frunte cu Ponta si Iliescu au cerut si ei demisia din PSD si din PE a lui Severin. Bineinteles, nota discordanta a facut "taticul" coruptilor din PSD, Adrian Nastase:

Cat castiga un europarlamentar pe an

Iată lista veniturilor şi indemnizaţiilor de care dispune un eurodeputat:

- 6.200 euro / lună - salariu net
- 4.299 de euro/luna - indemnizaţie pentru cheltuieli generale
- decontarea călătoriilor la nivel business class pentru avion, clasa 1 pentru tren sau 0,5 euro/km cu maşina.
- indemnizații fixe pentru acoperirea altor costuri ale deplasării (taxe de autostradă, pentru excesul de bagaje, pentru rezervări etc.)
- indemnizație de maximum 4.243 euro/an, pentru călătorii în afara misiunilor oficiale
- indemnizație forfetară de 304 euro pentru fiecare zi de şedere la Parlamentul European (un parlamentar poate sta şi 24 de zile la Bruxelles într-o lună)
- 152 euro pe zi, împreună cu cheltuielile pentru cazare și mic dejun, pentru participarea la reuniunile organizate în afara Comunității Europene
- 19.709 euro/lună pentru personalul angajat la cabinet şi alte cheltuieli
- decontarea unor servicii medicale sau de altă natură
- plata unor cursuri de limbi străine în valoare de 5.000 de euro/an.
- plăţi tranzitorii. In momentul in care parasesc serviciul, parlamentarii primesc un salariu lunar pentru fiecare an cind au activat in PE. Pentru un mandat de 5 ani, ei primesc la final un total de 45.990 euro.
- pensie viageră din momentul retragerii din PE - între 1.500 şi 3.000 de euro/lună 
- pensie suplimentară, denumită şi voluntară, care ajunge la 6.000 de euro/lună pentru cei cu două mandate. Aceasta a fost eliminată recent, dar nu pentru cei 478 de europarlamentari care o primeau deja

De ce isi va rupe USL-ul gatul

Politica practicata pe malurile Dambovitei, pana acum provoca mirare doar in spatiul nostru mioritic. Tot felul de specimene ajunse in Parlamentul Romaniei sau primari ai diferitelor localitati, se intrec in a ne demonstra zi de zi pana unde se poate ajunge cu nesimtirea. Sunt convins insa ca limitele sunt departe de a fi ajunse.
 De curand insa, o data cu exportul fenomenului in Parlamentul European, noi frontiere ale nesimtirii au fost cucerite, stilul romanesc de a face politica provocand mirare si pe malurile Tamisei, si ale Dunarii, la Viena, probabil ca si pe alte maluri ale fluviilor batranului continent.

toateBlogurile.ro