toateBlogurile.ro

luni, 14 februarie 2011

Berceanu vrea sa devina vocea BVB

Tripleta BVB contraataca.

Blaga, care este cel mai bine pozitionat politic, isi va declara candidatura pentru presedentia PDL.

Videanu, care are banii si look-ul, nu are nevoie sa demonstreze nimic. De cand a demisionat - in mod onorabil - din ministerul economiei, este prim vice-presedintele PDL, adica datorita absentei aproape permanente a lui Boc conduce partidul cel putin la nivel informal.

Berceanu insa e aproape de sfarsitul sau politic. In PDL pozitia lui este din ce in ce mai temporara.

El l-a adus in partid pe vicepresedintele PNL Dolj, Constantin Iancu, care s-a dovedit a fi un mafiot care isi punea datornicii goi in lanturi. Don' Costel a cazut in picioare, fiind achitat de tribunalul Dolj pentru ca victimele si-au schimbat declaratiile - asta va da o idee de ce porcarie este in judetul ala si de ce PDL este din ce in ce mai prost privit acolo.

Doljul este un judet in care PDL a fost egal cu PSD (33%) si unde si PNL a avut o prezentare buna (18%). La urmatoarele alegeri, judetul agricol din sudul tarii va avea probabil un puternic recul catre PSD, luandu-i lui Berceanu scaunul de deputat de sub el. Si pe buna dreptate, are o parte din vinovatie.

Deci Berceanu nu se poate salva decat in tripleta BVB. Nu prea are insa cu ce contribui: nu sta stralucit nici financiar nici ca imagine. Are insa calitati de om politic si vrea sa devina vocea BVB.

Asa ca incepe.

Prima declaratie: "Blaga ar creşte partidul cu şapte procente la 48 ore după ce ar fi ales în fruntea PDL" e menita sa le ofere membrilor PDL care vor vota pt presedintele PDL un orizont luminos in fata ochilor.

Culmea ca are dreptate - pe termen scurt. De aia a si zis 48 de ore. Pe termen lung Blaga a alunecat pe tobogan, procent cu procent, ca ministru al internelor.

sursa foto: adevarul.ro
toateBlogurile.ro