toateBlogurile.ro

duminică, 25 septembrie 2011

Recomand: Andrei Postenicu la EVZ

Andrei Postenicu este un ziarist care a plecat din Romania si a lucrat la Financial Times şi Bloomberg News.

Articolul se numeste "Românii au schimbat dictatura lui Ceauşescu pe dictatura mediocrităţii"
In Marea Britanie sau Statele Unite, unde am profesat eu, jurnalistul pleacă de la premisa că nu ştie nimic despre un subiect, şi că trebuie să afle cât mai mult. În România, jurnaliştii abordează subiectele pornind de la premisa că ştiu tot, şi că nu trebuie decât să găsească un citat care să confirme ce ştiu ei deja.

Valori cum ar fi omenia, generozitatea, hărnicia, munca – nici una dintre ele nu este intrinsec românească, toate sunt universale. Putem spune că România nu ar beneficia de pe urma conştientizării acestor valori?

Să fim serioşi, noi credem că sarmalele şi mititeii sunt mâncăruri specific româneşti, şi ne şochează să aflăm că nu este aşa.

Ce-ar fi să terminăm prostia cu „propriile valori” şi să ne propunem să avem valori – punct.

“This above all: to thine own self be true,
And it must follow, as the night the day,
Thou canst not then be false to any man.”

În traducere grosieră: Fii cinstit cu tine însuţi, urmează propria-ţi cale. Dacă faci asta, nu vei putea fi necinstit cu alţii.

Citeste tot interviul:
http://www.evz.ro/detalii/stiri/andrei-postelnicu-romanii-au-schimbat-dictatura-lui-ceausescu-pe-dictatura-mediocritatii-94698.html

Despre sexul Albei ca Zapada

Nou infiintata asociatie blogary face un sondaj cu privire la ceea ce ar trebui sa fie: partid sau alianta civica (in principal ei fiind de dreapta si pro PDL).

Partid politic
Am fost inscris in PLD si stiu ce spun: in final trebuie sa ii ataci pe toti ceilalti daca vrei sa te ia votantii in seama. Politica e ca un meci de wrestling melee – toti tb sa dea in toti, publicul voteaza. Inclusiv tb sa dai in PDL. Astea sunt regulile a ce inseamna sa devii partid politic.

Daca nu dai in PDL, esti vazut ca o aripioara a PDL, caz in care oamenii vor vota corpul mai gras.Iar PDL va fi pus in aceeasi dilema, va fi obligat sa te distruga, + ca ii canibalizezi voturile.

Sa fii partid implica riscul ca tb sa ai coaie, sa iei/dai pumni si sa intri intr-un mediu extrem de competitiv, iar chestia asta pune presiune.

De ex, cel care se zbate cel mai tare o sa vrea un statut superior celorlalti, si la un moment dat zbang! ne trezim cu un blocaj clasic in care cei din varf nu ii mai asculta pe cei de la baza. Exact ca acum in PDL.

Si mai grav, membrul blogary va fi implicat intr-o bataie cu murdarii, volens-nolens, pe care nu stiu cati sunt dispusi/ au chef/ au timp s-o suporte.

Alianta civica
Sa fii alianta civica inseamna sa fi irelevant. N-am sa mai discut despre asta.

A treia cale
Eu personal consider ca ACZ ar trebui sa fie o formatiune politica mai pasiva, care sa isi vanda voturile pe fata, transparent, cam asa cum o fac ungurii din Ro si evreii din America. “Cui ne vindem anul asta si contra ce” ar tb sa fie discutat la congresul anual si supus votarii tuturor membrilor. Se pot obtine o gramada de avantaje pentru mediul romanesc in care traim. Ganditi-va un pic: UDMR-ul nu e partid, ci "asociatie culturala".

O formatiune care sa detina voturile unui bazin electoral, nu etnic - oamenii de dreapta neimplicati in politica - dispusa sa colaboreze cu oricine contra avantaje pentru membrii ei, gen un mediu mai curat, aplicarea unei anume legislatii, disparitia urmatoarelor bariere birocratice: a, b, c, si altele.

Formatiunile de genul asta sunt curtate de toti, asa ca isi pot derula intalnirile ceva mai linistit. Au viata lunga, sunt vazute ca o parte fireasca a societatii, si contribuie la cresterea stabilitatii vietii sociale.

Ce ar putea face? Turnofftheglory da niste exemple:

Sau sareinochi:http://sareinochi.wordpress.com/2011/09/25/constantin-noica-%e2%80%9ctoti-marii-romani-au-facut-ce-au-facut-si-au-cazut-intr-un-fotoliu%e2%80%9d-identificare-probleme-pentru-2012
toateBlogurile.ro