toateBlogurile.ro

luni, 13 iunie 2011

Ce imi place la regionalizare


1. Capitalele celor 8 regiuni sunt orasele din top 8 ale Romaniei (Bucuresti Timisoara Cluj Iasi Constanta Craiova Brasov Ploiesti), ca nr de locuitori si ca bogatie. Este un principiu foarte ok, pentru ca daca au reusit sa ajunga in top mi se pare normal ca regiunile sa fie organizate in jurul lor.

2. Citim cazurile de coruptie din ziare, dar sunt atatia bagati pe functii incat ii uitam imediat. Daca exista un singur consiliu de - sa zicem - 12 oameni pe o regiune, vom sti tot ce misca. Ganditi-va ca 4 ziare si 3 televiziuni nu au alt subiect interesant de barfit decat acesti 10 oameni. Ar putea la fel de bine sa locuiasca intr-o casa de sticla, din pdv al publicului.

3. Prefecturile sunt o institutie depasita moral si inutila. Un prieten care a intrat in sistem si care spera ca va face lucruri noi acolo s-a trezit prizonierul unui sistem decorativ. Toate obligatiile erau dinainte stabilite, inclusiv atitudinea si costumul, dar in asa fel incat nu putea veni cu nimic nou.

4. Pentru ca sunt prea mici, judetele doar ard bani degeaba. Nu este mare lucru sa asfaltezi din nou si din nou toate drumurile judetene, poti cheltui oricat! Mare lucru este sa te focalizezi pe cateva proiecte regionale mari care sa iti aduca profit si sa imbunatateasca economia regiunii.
toateBlogurile.ro