toateBlogurile.ro

marți, 22 noiembrie 2011

Lectii din Spania - schimbarea de guvern nu conteaza, vrem solutii


Alegerile din Spania de duminica au dat de pamant cu partidul socialist - cum era de asteptat, dupa caderea economica ce i-a facut dpdv a increderii "vecini" cu Grecia - si au adus la putere dreapta, partidul conservator.

Socialistii sunt la putere de 7 ani, si au ajuns acolo exploatand atentatul din gara Madrid (191 de morti, 1800 de raniti). Au strigat "dreapta nu va asigura siguranta" si au castigat. In criza s-a dovedit ca nu au solutii iar prabusirea a fost spectaculoasa: somaj de 21,5%.

Dreapta, a carei ascensiune a dus in trecut la crestere economica a castigat, noul lider politic a declarat austeritatea dorita de piete, iar raspunsul pietelor a fost nul.

Indexul Ibex al companiilor spaniole a cazut cu 2%, ca de obicei, iar procentul cu care Spania se imprumuta a ramas 6,5%. WTF?

Raspunsul pietelor a arata clar ca noua putere nu a propus nici un plan concret care sa ii convinga.

Deci nimeni in lumea asta nu mai premiaza simpla schimbare de guvern. Alternanta la putere, schimbarea presedintelui, a primului ministru, a guvernului, a parlamentului, inseamna fix pix pentru piete.

Toata chestia pe care s-a incrancenat USL - trebuie schimbat Basescu si atunci va ploua cu pensii - este zero pentru oamenii cu bani care privesc detasat de afara.

Daca pietele ar vota, l-ar alege pe cel care are solutii concrete. Nu ii impresionezi cu ideologii, care sunt doar prima etapa a cautarii unei solutii. Pe baza acestei ideologii, ce solutie propui? si apoi mai vorbim.

Sa presupunem ca Ponta, Voiculescu si Crin ajung la putere. Cand pietele ii vor analiza dpdv a solutiilor, pornind de la valoarea zero de mai sus, ma ingrozeste sa ma gandesc la reactia lor.

Imaginea este preluata de pe deaduralex.wordpress.com

CZ: Cum mi-am petrecut suspendarea lui Băsescu

USL a decis sa incerce (din nou) sa il suspende pe Basescu. Motivul fiind ca Base a declarat ca nu se vor indexa salariile si pensiile in 2012, indiferent de decizia CC, pentru ca nu sunt bani.

In mod normal nu postam nimic despre asta - tipii astia au incercat sa il "suspende" de vreo 5 ori pe Boc si n-au reusit, ce, esti copil? - daca Adrian Patrusca nu ar fi scris cu aceasta ocazie un articol interesant.

Iata cum analizeaza omul micul joc de teatru al lui Antonescu.

Adrian Pătruşcă says:
"Crin e grav. Ochii ficşi. Figură de Sfinx ciufulit. Pronunţă sentinţa implacabilă: "Îl suspendăm!" După care se înalţă, superior, rece, deasupra acestei realităţi scârbavnice, privind undeva în gol, spre viitorime."

sursa imaginii: ziare.com
toateBlogurile.ro