toateBlogurile.ro

luni, 23 ianuarie 2012

PDL va refuza alegerile anticipate

La ora asta inca se discuta, si exista inclusiv in PDL tot felul de opinii. Insa in partid unele opinii sunt mai importante decat ale altora, si este normal sa fie asa. Exista in PDL oameni care si-au castigat prestigiul si aprecierea celorlalti intr-o asemenea masura incat pot sa incline balanta in directia lor.

Basescu este primul exemplu, dar el se afla in silenzio stampa, pentru ca situatia i se datoreaza. Poate in mod surprinzator, al doilea NU este Boc, ci Ioan Oltean. Ori Ioan Oltean a tunat de la tribuna Parlamentului:
"Nu se fac alegeri anticipate pentru ca vor doi(Ponta si Antonescu) in sala si o mie afara."

Daca aceptam ideea ca orice grup are un "suflet" si ca acela care se identifica cel mai bine cu "sufletul" grupului este acceptat de ceilalti ca lider, in cazul PDL liderul este Ioan Oltean. Cand el a sustinut ca guvernul Boc sa nu fie remaniat ("Boc nu a incasat destul, Boc mai poate incasa"), toata lumea a ras si s-a decis ca Boc ramane.

Cand Dumitru Dragomir a vrut sa intre in politica initial a vrut in PDL, pentru ca avea multi prieteni aici. Dar Oltean era certat cu Dragomir si a tunat: "Daca Dumitru Dragomir intra in PDL, eu imi dau demisia din partid", iar Dumitru Dragomir si-a bagat coada intre picioare si a intrat in PRM.

Asa ca nu vor fi alegeri anticipate.

Singura solutie

Singura solutie pentru scaparea PDL este iesirea in strada a simpatizantilor lor.

Daca nu se face o manifestatie cat mai mare in Bucuresti, PDL risca sa o ia pe urmele PNTCD.

Pentru ca in mentalul colectiv exista doar aia din piata iar simpatizantii PDL nu exista, pentru simplul motiv ca nu apar nicaieri.

Fundamentalismul socialist cere

As dori sa va atrag atentia ca toate aceste mesaje care apar in piata sunt fundamental socialiste.

Ca toate cer sustinerea dependentilor de stat pe banii privatilor. Ca guvernul are 2 optiuni sa le realizeze:
1. Sa mareasca taxele
2. Sa se imprumute cu o dobanda de 7%, pe care sa-i dea inapoi peste un an, daca va fi in stare sa-i dea inapoi!

Hai sa vedem: exista vreo speranta ca pana la anul statul sa puna deoparte un excedent de vreun miliard de euro? Sincer, dat fiind ca acum e lefter si nu are bani nici cat ii trebuie, ar fi un miracol.

Daca nu, rostogolim bulgarele de zapada. Aveti idee ce repede se mareste bulgarele asta?

Astia de stanga spun o poezie foarte frumoasa, da’ de fiecare data isi rup gatul la cifre.
toateBlogurile.ro