toateBlogurile.ro

vineri, 12 august 2011

Cum stau bursele

In noua lume in care economia SUA nu mai e cotata cu AAA, nivelul burselor a cazut in medie aceasta saptamana cu 10%. 2 trilioane de dolari s-au evaporat de pe piata.

Bursele lumii s-au intors la valoarea de acum 1 an, pierzand tot ce au castigat.

Daca bursa va ramane la acest nivel, este posibil ca economia sa cada si se stabilizeze la acelasi nivel. Adica la nivelul de acum 1 an, inainte de cresterea economica. Adica reintoarcerea in recesiune.



In ultimele 2 zile in America exista o usoooara tendinta de crestere, pentru ca Fed-ul a promis ca va tine dobanda zero pana in 2013. Pentru investitori, inseamna ca macar pe ceva te poti baza.


Dupa cum vedeti, e o crestere destul de mica.


Europa a fost lovita mai dur, dupa zvonurile ca Franta va fi si ea retrogradata si ca banca Societe Generale e in faliment.

Exista un motiv in plus pentru neincredere: UE s-a ingreunat cumparand actiuni pierzatoare grecesti, italiene si spaniole, fara ca respectivele state sa fie obligate sa isi schimbe stilul socialist. Unde va duce asta? se intreaba investitorii.

De aceea, in restul lumii caderea bursiera a dus doar la pierderea cresterii din ultimul an, dar in cazul Europei caderea a muscat mult mai adanc.

Bursa europeana a picat mult sub nivelul de acum 1 an.

Si Asia a cazut, si nu da semne ca se va ridica.


toateBlogurile.ro