toateBlogurile.ro

miercuri, 9 februarie 2011

Povestea plicului - legenda urbana a vamei

Asa cum o stiu eu:

Fiecare sef primea un plic, zilnic. Din care jumatate mergea la seful lui ierarhic. Acesta, avand mai multi subalterni, primea mai multe plicuri. Din care jumatate mergeau la seful lui. Si tot asa, pana la biroul ministrului de interne. Care dadea jumatate sefului lui – PRIMUL MINISTRU.
Se stie de treaba asta din anii 90. Reteaua a ramas aceeasi indiferent de cei ajunsi la putere. Si Tariceanu a incasat si nu a spus nimic, si Nastase.

Hai sa vedem cat se confirma:

"Aproximativ 40-50% din bani erau daţi mai sus, la şefi şi susţinători, iar restul erau împărţiţi între vameşi şi poliţiştii de frontieră care verificau maşinile", a spus unul dintre anchetatori.

40-50%, poate ca mai ciupeau un pic, este exact procentul de 50%.


"Unul dintre liderii de sindicat vorbeste despre un sistem, ca o tabla de sah pe care de la vames la politician, cu totii si-ar imparti "prada" din spagi."
deci se stia, dar acesta e sistemul perfect de mituire, in care de sus pana jos, toti sunt in egala masura interesati sa mearga sistemul.

sursa foto: photobucket.com

Mihai Giurgea: Sa ai drept la vot in functie de taxele platite la stat

"Catalin, asta cu dreptul la vot conditionat de educatie etc, sunt aiureli prea complicate si nici nu sunt corecte. Ce-mi pasa mie de diploma lui nea Gheorghe? Ma piș pe ea! Nici salariu nu-i dau pe diploma aia, daca vine cu ea la mine sa se angajeze.

De fapt lucrurile sunt foarte simple: bugetul national inseamna niste bani. Banii aia vin de la niste oameni. Ei, aia care platesc, aia decid si ce trebuie sa se faca cu banii. Cat de mult decid? pai exact ca in orice intreprindere – decizi in functie de cati bani ai bagat. Nu hotaraste unul care toata viata nu a platit nici un ban la buget (din contra, e abonat la ajutor social), cum trebuie cheltuiti banii mei.

Iar cat plateste fiecare, sa stii ca e foarte simplu de aflat. Chiar si ANAF-ul, cat e de incapabil, stie asta. Cu asta se rezolva si munca la negru, si toata evaziunea. Bun, faci evaziune, dar nici nu votezi."


articol si imagine preluate de pe: http://capitalismpepaine.wordpress.com/2011/02/08/imunitatea-parlamentara-trebuie-desfiintata/

Cand politistii sunt finantati de interlopi




Operatiunea de curatare a vamilor s-a bifurcat in directia retelelor interlope care organizeaza contrabanda cu tigari. Nu sunt doar retele "nevinovate" de contrabandisti, ci retele care se ocupa cu extorcari si camatarie. Au fost confiscate tone de tigari aflate in locatia unor patroni OBLIGATI de camatarii carora le datorau bani sa le ascunda marfa la ei in depozit.

Va dati seama ce legaturi se creeaza intre interlopi si politistii aflati pe statul lor de plata? Cum ar arata urmarirea penala a celui care le sponsorizeaza politistilor de frontiera vilele?

sursa imagine: baricada.ro
toateBlogurile.ro