toateBlogurile.ro

luni, 28 noiembrie 2011

Normal ca absolventii de facultate sunt platiti prost!

Nietzsche says:
"Un prieten de al meu a terminat o facultate acum vreo 2-3 ani, si-a gasit servici la o firma al unui profesor universitar de al sau. Firma acea are 10 angajati in total, si se prectica cea ce a invatat in facultate (sef de promotie medie 9.90). Cat are salar? 800 ron pe luna!

De ce?

Pai extrem de simplu: cea ce nu i-au spus in facultate… ca in tot orasul de cateva sute de mii de oameni is 4 astfel de firme si 50 de angajati in domeniul respectiv. Dar facultatea scoate in fiecare an 110-130 de absolventi pe acel domeniu. Si atunci, cum sa te miri ca are 800 ron? Cum?

Cand i-a spus in fata “sefu” : frate daca gasesti ceva mai bun decat iti dau eu iti urez success si bafta si pleaca de la mine, dar daca imi zici ca vrei mai mult angajez imediat unu din aia 120 de anu asta, sau unul din aia 115 de anu trecut … Intelegi?

Alt exemplu: stiu vreo 2 firme care ar angaja un programator de telefoane mobile, l-ar angaja daca stie limbajele respective si ce se face in ce mod… l-ar angaja de 3500ron in mana pe luna (indiferent daca are 19 sau 45de ani)… Dar nu il gasesc … ii anuntul pe 5 situri de 4 luni si nici un CV …

Cand cererea exista si oferta nu .. pretul creste… si invers.. Tu ca patron ai da 3000 ron salar cand ii unu 95% la fel de bun si ii fericit pe 900ron?

Si mai vreu astia de la istorie “ca facultatile sa nu pregateasca absolventi in conformitate cu cererile pietei de munca” si dupa aia se mira ca el marele si maretul absolvet al facultatii de ii fortat sa fie chelnar pentru ca nu il angajeaza nimeni in domeniul sau pentru 5000 ron pe luna … Intelegi?"

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

toateBlogurile.ro