toateBlogurile.ro

vineri, 29 iulie 2011

Interviul cu Patriciu din evz

"Ne chinuim de 20 de ani, într-o tranziţie perpetuă, pentru că nu avem curajul de a o rupe cu trecutul. Iar trecutul înseamnă nu numai comunismul, ci şi toate mentalităţile legate de statul paternalist, de statul social."

"Astăzi există, pentru orice societate care doreşte să se dezvolte, două comandamente: creşterea economică şi locurile de muncă. Nu există nimic mai important decât acestea două. În englezeşte, "growth and jobs"

"- Revenind la Băsescu, ce ar trebui să se întâmple ca să conlucraţi cu el?
- Nu ştiu. Eu am un pragmatism al meu, care mă face să trec peste orice. Dacă scopul pentru care o fac corespunde atât propriului cod etic, cât şi unui scop general."

"Eu nu cred că alianţa struţo-cămilă între socialişti şi liberali poate aduce ceva bun acestei ţări astăzi, dacă nu este dominată de liberali. Folosirea PSD-ului ca masă de manevră ar fi ceea ce PNL-ul ar fi trebuit să facă. Că e în stare sau nu, asta este cu totul altă problemă."

"În orice caz, gândirea de tip socialist nu mai are ce căuta în Europa astăzi. Nimeni în lume nu are nevoie de încă un stat eşuat. Nimeni nu va ajuta, atâta vreme cât împrumutăm un model care e muribund."


"Nimeni nu are nevoie să îşi ia încă o bătaie de cap în momentul în care e de finanţat un stat cvasicomunist, cum a fost Grecia. Când spun cvasicomunist mă refer că nu puteai să dai afară niciun funcţionar de stat, prin lege, că toţi aveau joburi la stat şi în sectorul privat, că nimeni nu plătea impozite, că se inventau joburi fictive în toate domeniile. Grecia, stat pseudocomunist, Italia, stat populist, Spania, guvernată de socialişti în ultimele două legislaturi, ajunsă un stat asistenţial, Portugalia, care după căderea lui Salazar are tot spectrul politic deviat către stânga. Iată cum toate statele cu orientare socială îşi dau duhul. Iar noi adoptăm cu vigoare acelaşi model. Unii dintre noi? Aş spune toţi. Pentru că spectrul politic la noi e de aceeaşi culoare. E gri."

"Echilibrul între preţul unui metru pătrat de locuinţă şi veniturile populaţiei, se realizează atunci când un metru pătrat de locuinţă costă cât valoarea unui salariu mediu lunar. Asta e o regulă empirică stabilită de piaţă, valabilă peste tot în lume.
Sigur că există locuinţe mai scumpe şi locuinţe mai ieftine, dar ele se adresează unor categorii de populaţie diferite. Dacă luaţi veniturile categoriei căreia se adresează locuinţa respectivă, veţi observa că preţul metrului pătrat este egal cu venitul pe o lună, al categoriei respective. Se respectă această regulă şi pentru cei nevoiaşi şi pentru cei foarte bogaţi."

Sursa: http://www.evz.ro/detalii/stiri/exclusiv-evz-dinu-patriciu-in-ceea-ce-ma-priveste-politica-este-o-dezamagire-video-939332.html

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

toateBlogurile.ro