toateBlogurile.ro

duminică, 1 mai 2011

Doamna Justitie - o curva legata la ochi

Justitia noastra a ajuns bataia de joc a tuturor mafiotilor. Nu ma voi referi la cazurile arhicunoscute cand sunt eliberati suspecti pe banda rulanta pe motive fantasmagorice ca de exemplu ca x este fotbalist si campionatul este in plina desfasurare sau prefectul y daca face parnaie ar echivala cu o razbunare pentru faptul ca a omorat un copilas nevinovat de 3 luni si a fugit de la locul accidentului.

Ma voi referi la un caz mai putin cunoscut intamplat la Iasi, in care o judecatoare cu tupeu se caca pe ea de lege, la fel ca betiva de la Targoviste.
Cazul pe scurt este urmatorul:

In 2007 un afacerist local, Ion Zapodeanu, cumpara de la judecatoarea ieseanca Camelia Acrasmaritei drepturile succesorale pentru un teren de 50 de hectare din judetul Olt pentru care i-a platit acesteia suma de 210.000 euro!!!
In acelasi timp, Camelia Acrasmaritei era tocmai judecatoarea dintr-un proces in care era implicat Ioan Zapodeanu, care se lupta cu familia Fisher pentru o mostenire fabuloasa: 7000 de hectare in judetul Iasi.


Cazul Fisher:
  • anul 2006
Ioan Zapodeanu a cumparat drepturile succesorale de la Anisia Sebastiana Fisher, pentru cele 7.000 de hectare revendicate, cu numai 300.000 de lei!!! (fata de 210.000 euro pentru numai 50 de hectare dati judecatoarei).Vasilica Popescu, reprezentata familiei, l-a dat in judecata pe Zapodeanu, in 2006, sustinind ca batrina nu era in deplinatatea facultatilor mintale cind a semnat actul cu Ioan Zapodeanu invocand lipsa discernamintului Anisiei Fisher, care a fost diagnosticata, inca din 1975, cu schizofrenie paranoida.  
Expertiza psihiatrica este contestata de avocatii lui Zapodeanu, care cer o contra-expertiza insa judecatoarea refuza contra-expertiza.

  • 17 iulie 2007: judecatoarea respinge, a doua oara, contra-expertiza medicala solicitata de avocatii lui Zapodeanu
  • 26 iulie 2007: judecatoarea Camelia Alexandrina Acrasmaritei vinde drepturile succesorale pentru cele 50 de hectare lui Ioan Zapodeanu. pretul tranzactiei: 210.000 euro
  • septembrie 2007: dupa ce a refuzat de doua ori contra-experteza, brusc, judecatoarea Acrasmaritei dispune efectuarea unei noi expertize medicale
  • 6 noiembrie 2007: se pronunta sentinta. Cistiga Ioan Zapodeanu, iar Vasilica Popescu este obligata la plata a 50.000 de lei cheltuieli de judecata 
  • in declaratia de avere depusa in 2008, pentru anul fiscal 2007, magistratul respectiv a ascuns provenienta banilor. Acrasmaritei nu ar fi scris in declaratia de avere numele lui Ioan Zapodeanu, asa cum apare in contract, ci pe cel al familiei de la care a mostenit cele 50 de hectare. 
Astazi, insa, ANI a sesizat Directia Nationala Anticoruptie, intrucat judecatoarea Acrasmaritei este banuita ca a comis infractiunile de abuz in serviciu si fals in declaratii.
ANI s-a sesizat din oficiu, in decembrie 2010, ca magistratul Camelia Acrasmaritei a incalcat regimul conflictului de interese si incompatibilitate. Faptele ar fi fost savarsite in dosarul civil in care era implicat latifundiarul iesean Ioan Zapodeanu, pe care judecatoarea l-a solutionat favorabil, in 2007. ANI a precizat ca in acest caz exista conflict de interese, iar judecatoarea trebuia sa se abtina in acest proces.
Tot astazi, a fost sesizat si Consiliul Superior al Magistraturii despre faptele magistratului iesean. Daca procurorii DNA vor incepe sa faca cercetari penale impotriva Cameliei Acrasmaritei, CSM-ul urmeaza sa o suspende din functie pe judecatoare. 

Asteptam cu interes urmarile juridice ale acestui caz.
(sursa: http://www.telem.ro)

UPDATE: Nu este singurul caz in care aceasta cucoana este implicata. Anul trecut a mai fost implicata intr-o poveste dubioasa, judecatoarea, intr-un dispret total fata de lege, intrand abuziv pe terenurile vecinilor ei.
Detalii aici

Un comentariu:

  1. interesativa de unde are aceasta judecatoare acest teren.Acest teren i-a fost vandut de Baloiu Anton Mircea care este fratele mamei domniei sale si l-au mostenit impreuna ca frati cu Baloiu Ana Mihaela (mama judecatoarei decedata in 1960) a mostenit terenul impreuna cu fratele sau Baloiu Anton Mircea
    Acesta i-a vandut terenul pentru ca a mai obtinut alte proprietati de la Argeseanu Ana pe care probabil nu le-a impartit cu nepoata

    RăspundețiȘtergere

toateBlogurile.ro