toateBlogurile.ro

luni, 2 mai 2011

Bin Laden a fost omorat



UPDATE: Reactii
UPDATE 2: Fotografii cu Osama mort
UPDATE 3: Ascunzatoarea

Dupa ce au descoperit ascunzatoarea lui Osama Bin Laden in Pakistan, americanii s-au asigurat ca este acolo. Apoi sub acoperirea noptii un mic commando a patruns in locatia respectiva si dupa un schimb de focuri l-au ucis pe Bin Laden si s-au retras cu cadavrul. Testele genetice facute prin comparatie cu ADN-ul sorei sale moarte sunt pozitive.

Osama Bin Laden, mintea criminala din spatele atacului de la World Trade Center, a fost ucis de catre americani.

La anuntul lui Obama, care a vb despre miile de victime civile, americani si musulmani, ucisi de Al Qaeda si despre dreptate, sute de mii de americani au iesit in strada, dand frau liber entuziasmului.

Anuntul i-a surprins pe fanii echipelor de baseball Mets si Phillies in mijlocul meciului. Oamenii care au aflat stirea au inceput sa scandeze U-S-A si pe masura ce zvonul se raspandea in multime scandarile se amplificau din ce in ce mai tare. Jucatorii s-au oprit, neintelegand ce se intampla, pana ce au aflat si ei despre eveniment. "M-au trecut fiorii cand am auzit scandarile", a spus pitcherul Chris Young.

Frustrarea si suferinta provocata de 9/11 au fost in final eliberate.






UPDATE:
Cel mai entuziast e Israelul, care vb despre triumful justitiei.

Pakistanul, Afghanistanul: "o mare victorie in lupta impotriva terorismului".
- fireste, pentru ca lupta asta e moneda lor de schimb pentru sustinerea financiara americana.

India: "cum de l-au gasit atat de aproape de capitala Pakistanului? Inseamna ca Pakistanul stia"
- fireste, pentru ca ei sunt la cutite cu Pakistanul.

Fratia Musulmana: "ok, acum e timpul ca SUA sa se retraga din tarile arabe."

Seful musulmanilor indonezieni: "de acum nu mai vrem sa fim vazuti ca o religie a violentei"

Franta, Anglia, etc: "succes pt democratii, anti-tero"

Germania: "vesti bune pentru toti oamenii pasnici care gandesc liber"

Vaticanul: "Osama va tb sa raspunda in fata lui Dumnezeu pentru ca a omorat atatia oameni si a folosit religia pentru a raspandi ura."

UPDATE 2
In Pakistan pe posturile de televiziune au aparut fotografii cu Osama mort. Nu au fost confirmate oficial, dar este extrem de probabil ca serviciile pakistaneze sa primeasca astfel de poze pt confirmare si sa fie tentate sa le arate lumii.


Aceasta fotografie a fost urcata pe twitter de un user pakistanez, linkul aici.

UPDATE 3
Ascunzatoarea lui Bin Laden a fost gasita foarte aproape de capitala Pakistanului, Islamabad, si la doi pasi de Academia Militara a Pakistanului. Bin Laden locuia intr-o vila luxoasa din Abbottabad, departe de pesterile salbatice unde se ascundeau talibanii.

A fost o miscare geniala de "hiding in plain sight", adica de ascundere in cel mai vizibil loc. In timp ce spionii CIA bateau degeaba potecile pline de praf ale contrabandistilor si cele mai subdezvoltate regiuni ale lumii arabe, Osama se ascundea intr-un loc considerat curat si sigur de catre USA.

Exista insa intrebari daca guvernul Pakistanez stia de ascunzatoare, daca nu cumva chiar ei l-au gazduit pe Osama. Pentru Pakistan lupta anti-terorismului inseamna un val de dolari, si ar fi fost interesati ca alianta sa se termine mai degraba mai tarziu decat prea devreme.

2 comentarii:

  1. Dictatoru a facut in asa fel incat sa deturneze atentia de la "surprizele" lui Vantu.

    RăspundețiȘtergere
  2. :)

    Comentariu american: "It took them long enough."

    RăspundețiȘtergere

toateBlogurile.ro