toateBlogurile.ro

marți, 26 aprilie 2011

Marea vrajeala extraterestra II - codul NSA

Isteria extraterestra loveste din nou. Previzibil, presa romaneasca preia aparente ca realitati si le face stiri fara sa le verifice. Bravo, presa romana ! = Radio Sant.

Realitatea citeaza urmatoarea stire:
"Unul dintre documentele publicate se numeşte "Cheia mesajelor extraterestre" şi este scris de o persoană denumită Dr. Campaigne. El conţine 29 de mesaje primite din spaţiu, precum şi încercările Agenţiei de a le interpreta.



Recent, o serie de mesaje radio au venit din spaţiu. Transmisia nu a fost continuă, ci tăiată în mai multe părţi, care ar putea reprezenta unităţi de sine stătătoare, întrucât se tot repetau. Pauzele sunt reprezentate aici ca punctuaţie. Combinaţiile respective au fost reprezentate prin literele alfabetului, pentru ca mesajele să poată fi scrise", scrie în descrierea documentului."

Asta este specific presei romane, a carei nivel de intelegere este la genunchiul broastei dar care se grabesc se puna etichete si dupa aia mint de rup ca sa se potriveasca. Din fericire nefiind un subiect local nu cred ca vor organiza si emisiuni in direct. :)

Haide sa vedem despre ce este vb. in document.
http://www.nsa.gov/public_info/_files/ufo/key_to_et_messages.pdf

Articolul a aparut in NSA Technical Journal nr. 14. NSA nu are nici o legatura cu NASA, se ocupa de securitatea datelor, si asta ar trebui deja sa ridice suspiciuni. E un fel de Gazeta Matematica a specialistilor in coduri, nu o informare secreta a NASA.

Mai departe, tonul este relaxat, fara nici o graba. "In numarul 11, precum si in Special Mathematics Journal, dr. Campaigne v-a prezentat 29 de mesaje extraterestre. Acum va dam rezolvarea." (abia dupa 3 numere, ca nu e decat primul contact cu extraterestri, de ce sa ne grabim) :) De ce le-ai da rezolvarea unor persoane care nu au nici o importanta ierarhica, asta nu se spune, si nici ziarijdii nostri nu s-au intrebat.

Mesaje venite din "outerspace"? Nu din sistemul solar X? nu din constelatia X? nici macar de la stanga sau de la dreapta? numa' asa, din spatiu. Urmeaza 29 de pagini de matematica-care-da-dureri-de-cap, intrerupta de speculatii. Apoi raspunsul:

Mesajul descifrat este... TABELUL PERIODIC AL ELEMENTELOR!

Socati? Si noi, de faptul ca ziarijdii nostri nu au citit documentul in intregime si au confundat o problema de matematica cu o fila din dosarele X. :)

PS.
Codul de pornire, A=A; B=AA; C=AAA; face parte dintr-o carte pe care o puteti gasi pe Google Books, aparuta in 1966, care face speculatii despre cum ar putea extraterestrii sa incerce sa comunice cu noi folosind formule de fizica.
http://books.google.com/books?id=EH86AAAAIAAJ&pg=PA204&lpg=PA204&dq=lambros+callimahos+extraterrestrial&source=bl&ots=YkrSkWT4rq&sig=yB-w83iNIt127nzlXjcueiFVa4k&hl=en&ei=mE20TdagDomHrAfCy5nIDQ&sa=X&oi=book_result&ct=result&resnum=4&ved=0CCYQ6AEwAw#v=onepage&q=lambros%20callimahos%20extraterrestrial&f=false

PS 2
Oare astea doua sunt singurele stiri SF aparute in mass-media romaneasca? Hm...

Citeste si:
Marea vrajeala extraterestra & the Vault

2 comentarii:

  1. la cat de mare e universul, e asa imposibil sa mai fie o alta civilizatie? (nu evoluata, ci poate una primitiva...)

    RăspundețiȘtergere
  2. nu, de fapt cred 100% ca exista.

    eu ma amuz numai de presa romaneasca care nu e in stare sa citeasca un document.

    RăspundețiȘtergere

toateBlogurile.ro