toateBlogurile.ro

vineri, 18 martie 2011

Ion Creanga vizionarul: Crin si posmagii

Probabil ca Ion Creanga, atunci cand a scris "Povestea unui om lenes", a avut o viziune despre o persoana care s-a nascut la peste un secol de marele scriitor. Cin` sa fie, cin` sa fie? Ati inteles imediat...este vorba de UNICUL liberal din aceasta tara, marele, inegalabilul, inconfundabilul Crin Antonescu.

Primele simptome ale puturoseniei lui cronice au aparut in anii studentiei. Dupa cum singur afirma pe blogul personal (scris de altii), "profesorii din primul an ( n.n. al facultatii de istorie )  il fac sa se ataseze si mai mult de disciplina aleasa". Atat de mult s-a indragostit incat a stat in amfiteatetrele si salile de curs ale facultatii cu doi ani mai mult decat trebuia.

Terminand facultatea, si pentru a nu intra la puscarie pentru "viata parazitara", conform legilor vremii, desi era ultimul lucru pe care si-l dorea, a fost nevoit sa se angajeze. Si unde era cel mai bine pentru unul ca el daca nu in invatamant.
Astfel, intre 1985 si 1989 a fost profesor de istorie in judetele Tulcea si Vaslui. Sa vedem cam cat a muncit atunci. Un profesor preda circa 8 luni pe an (33 de saptamani), restul fiind concedii sau vacante, avand in perioada aceea o norma didactica de circa 20 de ore pe saptamana. Rezulta ca profesorul Crin Antonescu a muncit aproximativ 660 de ore/an, echivalentul a 27,5  zile. Deci in cei 4 ani a muncit cam 110 de zile.

A urmat o perioada "crunta": un an (intre 1989 si 1990) a lucrat ca muzeograf la "marele" muzeu din Tulcea. Sa-i acordam prezumtia de nevinovatie si sa-l credem pe cuvant ca "lucra" din greu 8 ore pe zi. Totusi prinde reducerea saptamanii de lucru de la 6 la 5 zile lucratoare, altfel nu stiu cum ar fi rezistat. Daca scadem concediul de odihna si facem niste calcule ajustate si generoase, presupunand ca a fost la serviciu in perioada Revolutiei, desi el susutine ca a fost participant activ obtinem urmatoarele rezultate: 11 luni lucrate adica 48 de sapatamani. Jumate din ele a lucrat 6 zile pe saptamana si jumatate 5 zile pe sapatama. Intrucat am precizat ca suntem generosi in calculele noastre obtinem urmatoarele rezulatate:
- pentru 1989: 24 de spatamani x 6 zile x 8 ore = 1152 de ore echivalentul a aproximativ 48 de zile
- pentru 1990: 24 de saptamani x 5 zile x 8 ore = 960 de ore echivalentul a 40 de zile
Total ca muzeograf: 88 de zile

Deoarece i s-a parut cam mult, a revenit in invatamant pentru doi ani (intre 1990 si 1992) insa norma didactica s-a redus la 18 ore/saptamana.
Dupa cum am vazut si stim cu totii, intr-un an un  profesor lucreaza aproximativ 33 de saptamani. Deci in cei doi ani Crin a lucrat in total 1188 de ore, echivalentul a 50 de zile.

Totalul general al zilelor lucrate in perioada neparlamentara este de aproximativ 248 de zile efective (24 de ore).

Dupa anul 1992 Crin Antonescu a fost ales de 4 ori deputat si o data senator.
Nu vreau sa fac calculele in functie de prezenta de 1,5% avuta in calitate de senator si ii voi acorda o medie generoasa de 15%
Un parlamentar are aproximativ 3 luni pe an vacanta deci lucreaza efectiv aproximativ 39 de saptamani pe an. Saptamana parlamentara este de 4 zile. Deci efectiv, in Parlament se lucreaza  156 de zile/an. Aplicand procentul generos de 15% obtinem o prezenta a lui Crin de 24 de zile de munca/an (cred ca rade si el acum daca citeste asta, deoarece este vazut acum prin parlament mai rar decat Yeti in Himalaya ...). echivalentul a 8 zile efective de 24 de ore.
Daca inmultim cei 18 ani de parlamentar cu 8 obtinem 144 de zile de munca in parlament.

De cand a devenit major, exponentul liberalismului in Romania, liderul partidului celor care ar trebui sa dea de munca oamenilor a muncit efectiv in 32 de ani, MAXIM 392 de zile, deci cam un an si o luna si s-a odihnit 30 de ani si 11 luni..

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

toateBlogurile.ro