toateBlogurile.ro

vineri, 18 martie 2011

Marian Vanghelie - un tip de admirat

Poate ca multora o sa li se para surpinzator faptul ca pe un blog "de dreapta" poate sa apara si o postare care sa aprecieze prestatia unui politician din "echipa adversa".

Marian Vanghelie, unul dintre cei mai cunoscuti si mediatizati politicieni romani, de multe ori luat peste picior atat de catre colegi cat si de adversari, a dovedit de-a lungul timpului ca este un bun gospodar al sectorului 5.


Ca orice politician aflat pe val, a aparut si numele dansului in cateva scandaluri de presa, insa nu asa de mari ca ale altor politicieni.
Cu zambetul pe buze, imi amintesc de faptul ca a "impropietarit" familia dansului cu cavoul familiei generalului Lahovary.

Astazi insa nu vom vorbi de defectele arhicunoscute ale domnului Vanghelie ci despre o parte din calitatile acestuia.
Domnul Vanghelie, in ciuda lipsurilor evidente pe care le are "pe persoana fizica", este primarul sectorului 5 inca din anul 2000, aflandu-se deja la al treilea mandat, ceea ce demonstreaza faptul ca cetatenii sectorului 5 sunt multumiti de realizarile dumnealui. Tinand cont de faptul ca in sectorul 5 locuiesc foarte multi locuitori saraci ai Bucrestiului, fiind zona cea mai defavorizata a Capitalei, performanta domnului Vanghelie este si mai remarcabila.
Desi luate de multe ori in ras, initiativele domnului Vanghelie au venit de cele mai multe ori in sprijinul cetatenilor obisnuiti, iar dintre aceste manifestari cea mai cunoscuta este organizarea celebrelor Vanghelione, unde in schimbul unei sume modice mii de oameni au putut petrece intr-o atmosfera placuta trecerea dintr-un an in altul.
Si in PSD. glasul domniei sale s-a auzit din ce in ce mai puternic, sprijinit fiind in cariera si de Ion Iliescu. Urmare a calitatilor domnieie sale, a faptului ca este un bun organizator, si nu in ultimul rand ca este o persoana onesta, domnul Vanghelie este in momentul de fata presedintele organizatiei PSD Bucuresti si vicepresedinte al PSD.

In ultimul timp insa, se pare ca noul carmaci al PSD-ului, Victor Ponta nu mai este multumit de independenta, siguranta si seriozitatea lui Vanghelie. De ce? pentru ca domnul Vanghelie are o ierarhie de valori corecta si pune inaintea intereselor meschine de partid, interesele contribuabilului bucurestean.
In urma cu o saptamana, datorita faptului ca unii consilieri generali ai PSD au votat impotriva unor proiecte suspecte ale primarului general "independent" Oprescu (printre altele  Sorin Oprescu avea niste planuri sa puna iarba plutitoare pe Dambovita de cateva milioane de euro), sumele respective fiind directionate apoi catre RADET, spre binele bucurestenilor, iar de aceeasi parere au fost si consilierii PDL Victor Ponta l-a amenintat subtil, cu pierderea functiei in partid:

"Domnul Vanghelie, în primul rând, riscă să nu mai fie luat în serios ca lider la Bucureşti, dacă, pe de-o parte, el e contra doamnei Udrea, dar consilierii domniei sale votează cu doamna Udrea. E greu să-l mai crezi serios. Ori asta este un risc foarte mare pentru el, înseamnă că nu mai stăpâneşti organizaţia de Bucureşti sau înseamnă că lucrurile acolo scapă de sub control. Eu aştept să văd exact tot ce s-a întâmplat. Ştiu că s-a suprapus acel vot ruşinos, din punctul meu de vedere, şi inacceptabil al celor trei consilieri ai noştri împreună cu PDL, cu sărbătorirea onomasticii, sau mă rog, zilei de naştere a domnului Vanghelie. Nu vreau să fiu absurd, dar am dat un semnal foarte clar şi nu voi da înapoi de la acest semnal. Sper că îl recepţionează",

Se zvoneste ca de suspendare l-a salvat protectorul lui, Ion Iliescu.

Ce a facut Marian Vanghelie? Spre cinstea lui, Marian Vanghelie si-a vazut in continuare de treaba in slujba bucurestenilor.

Riscand o noua amenintare cu sanctionarea, nu a ezitatat sa puna la dispozitia ministerului condus de Elena Udrea un teren de 100 de hectare unde urmeaza sa fie construit cel mai mare cartier ANL, desi aceast lucru incalca protocolul dintre PSD si ACD care interzice orice colaborare a membrilor USL cu partidul de guvernamant.

Referitor la acest lucru, Marian Vanghelie a declarat:

„Vorbim aici de construcţia unui cartier de blocuri, cel mai mare care se face după Revoluţie încoace. Şi dacă e în colaborare cu Guvernul, care e problema ? Ce să facem acum? Să stăm să ne bătem ca nebunii?”

Datorita acestor fapte si luari de pozitie, domnul Vanghelie este apreciat si va face intotdeauna parte din categoria invingatorilor si domnia sa va fi in conducerea PSD si atunci cand uitarea se va asterne demult peste numele de Victor Ponta.

2 comentarii:

  1. l-am urmarit intr-o seara la nasul. na surprins placut vanghelie. am apreciat ca nu-i curva politica, nu s-a dezis de parnaisul voicu

    RăspundețiȘtergere
  2. Pun pariu ca Vanghelie era la Hanul Drumetului cantand cot la cot cu Copilul de Aur. Asta e omul pe care il admiri?

    RăspundețiȘtergere

toateBlogurile.ro