toateBlogurile.ro

marți, 8 martie 2011

Jimmy Hoffa de Romania sau cum i-am depasit pe americani

James Riddle "Jimmy" Hoffa (n. 14 februarie 1913 - dispărut pe 30 iulie 1975, declarat oficial decedat în 1982) a fost un sindicalist american, președinte general (în perioada 1958 - 1971) al celei mai mari uniuni sindicale nord-americane, desi la inceput a fost un sindicat doar al camionagiilor.

A fost condamnat pentru mită și fraudă în 1964, arestat în 1967 și condamnat la 13 ani de închisoare. Cu toate acestea nu a demisionat din funcția de președinte al Teamsters decât în 1971.

La eliberarea din închisoare, lui Hoffa i s-a stabilit o pensie anuală de 1,7 milioane de dolari din partea Teamsters, lucru unic în istoria federației. În după-amiaza zilei de 30 iulie 1975, la orele 2:45, sau imediat după, Hoffa este văzut ultima dată într-o parcare din fața restaurantului Machus Red Fox din Detroit. Se pare că se întâlnise cu doi lideri ai lumii mafiote, Anthony Giacolone din Detroit și Anthony Provenzano din Union City, New Jersey. Prevenzano era un lider regional al federației transportatorilor Teamsters din New Jersey și care rămăsese prieten apropiat lui Hoffa, iar din 1961 devenise vicepreședinte al IBT.
Hoffa a fost oficial declarat mort în 1982, la a șaptea aniversare a dispariției sale.
Ulterior, cercetările efectuate de poliție și de FBI au dezvăluit faptul că Hoffa, datorită dorinței sale de a reveni la putere, devenise indezirabil pentru cercurile mafiote, care doreau controlul fondurilor IBT

Bun...si ce legatura are acest "Miron Mitrea" american cu Romania?
Pai are pentru ca daca mai traia azi putea lua lectii de la liderii nostri sindicali. In primul rand la 1,5 milioane de salariati noi avem zeci de lideri milionari in dolari, nu unul singur ca ei.
In al doilea rand, Jimmy asta, ditamai lideru` sa ia el o amarata de mita cand numai pensia lui era de 1,7 mil $/an. Nu putea sa faca si el o afacere cinstita cu cele 52 de state americane, basca uniunea in intregul ei? Nu-l durea capul. Sau macar sa intre in politica.
In al treilea rand, la noi, chiar seful sindicatului politiei a fost ingramadit azi de colegii lui care i-au scotocit casa si birourile pentru o bagatela de delapidare de 12 miliarde de lei vechi.

Insa o speranta tot mai e...fiul lui Hoffa conduce azi sindicatul american iar fiica sa este avocata acelui sindicat si pot oricand sa vina sa faca un schimb de experienta cu Marius Petcu, Dumitru Costin, Liviu Luca, Bogdan Hossu, Miron Cozma, Vasile Marica sau Vasile Lincu. Si dupa ce-si iau constiinciosi notite de la acestia, pot trece si pe la actualii deputati PSD Miron Mitrea, Matei Brătianu, Dumitru Chiriţă sa vada cum se face trecerea in politica, sau macar cum se depune o initiativa legislativa care sa interzica publicarea averilor sindicalistilor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

toateBlogurile.ro