toateBlogurile.ro

marți, 8 martie 2011

Boc, cu Codul Muncii de manuta la parlament

azi a fost ziua cea mare, asumarea Codului Muncii.

Patriciu a zis ca il iubeste, ar prefera sa pice guvernul si sa ramana codul, daca asa ceva ar fi posibil.

Din dorinta asta, USLasii au inteles ca pot face oarece opozitie la cod, dar numai de forma, ca devin ridicoli in fata patronatelor.

Spre marea satisfactie a angajatorilor, guvernul Boc si-a asumat azi raspunderea pe Codul Muncii. Intr-o atmosfera de mahmureala generala - ma bucur sa aflu ca n-am fost singurul care a avut azi o zi proasta - coalitia de guvernare a intrunit cvorumul necesar tinerii sedintei.

Stiind ca daca deschide gura exista riscul sa spuna o prostie - cum s-a intamplat recent - Ponta - si cu atat mai mult Antonescu care trebuie sa treaca drept liberal si nu-si poate pune-n cap angajatorii - au preferat sa taca din gura.

Sala a fost linistita, opozitia fiind - ghiciti? hai sa vedem - corect, absenta, in spiritul traditia de a nu participa la nici un eveniment important pentru tara, in afara de incasarea diurnei lunare.

Boc a vb despre:
- eram pe locul 114 intr-un top de 139 de tari ca flexibilitate a angajarii
- noul cod respecta norma de max 48 ore/saptamana, cu tot cu ore suplimentare. Norma de 48 de ore se poate aplica doar pe perioada limitata
- la incheierea contractului se stabilesc criteriile de performanta sub care angajatul va lucra pe toata perioada; la concedierile colective se tine cont in primul rand de masura in care le-ai indeplinit
- reversul monedei pt angajatori este ca se tripleaza amenzile pentru lucrul la negru si daca sunt mai mult de 5 muncitori devine fapta penala ("bai, v-am creat toate conditiile, acum nu mai aveti nici o scuza sa nu platiti impozite la stat").

Si Boc parea ca nu dormise prea bine azi noapte. Nu s-a mai intamplat nimic special in afara de faptul ca opozitia a depus deja motiunea de cenzura (inca o chestie pe care nu o va citi nici Crin), iar Puterea a anuntat ca se va abtine de la votare, lasandu-i sa defileze singuri si de data asta.

PS
Sunt destul de sigur ca opozitia va ataca Codul si la Curtea Constitutionala.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

toateBlogurile.ro