toateBlogurile.ro

vineri, 23 decembrie 2011

Pentru ce este Ialomitianu ministrul de finante al anului 2011 in Europa, conform "The Banker"

Am impresia ca presa din ro si-a facut foarte bine treaba de a ingropa evenimentele semnificative sub un morman de prostii, si scapam din vedere lucrurile cu adevarat mari. Cand cineva mai documentat analizeaza cum sta treaba, cititorul roman obisnuit ramane ca martianul la coafor.

Am citit personal articolul din The Banker si motivele pentru care a fost premiat Ialomitianu sunt urmatoarele:

1 Ialomitianu a preluat functia in septembrie 2010.

2 In martie 2011, s-a incheiat cu succes acordul cu FMI, fara sa mai fie nevoie ca Ro sa mai traga si ultima transa, de 1 miliard de euro.

3 Apoi Romania a mai incheiat un acord cu FMI, in valoare de 3,5 miliade euro, "just in case", bani pe care nu intentioneaza sa ii traga, dar care joaca rol de centura de siguranta.

4 Se pare ca scopul de a crea un sentiment de siguranta pentru piete a fost atins. In iunie 2011, Romania s-a reintors pe piata de eurobonduri pentru prima data dupa inceperea crizei, si a reusit sa obtina 1,5 miliarde de euro, cu acelasi pret pe care l-a obtinut Spania!

5 In iulie 2011, agentia Fitch ne ridica gradul la "investement". In aceeasi luna tot Fitch a coborat Portugalia la "junk".

6 A gasit bani si pentru investitii, care au fost dirijati in doua directii:
- construirea de autostrazi
- garantarea imprumuturilor bancare

Urmeaza:
- reforma sectorului economic de stat si
- reforma sistemului de sanatate.


Deci, pe scurt, Ialomitianu a fost premiat pentru ca s-a descurcat cu ce a avut, a dus Romania la un nivel de incredere pe piete similar cu Spania-Portugalia, si a gasit bani pentru autostrazi in plina criza.

2 comentarii:

  1. Ialomiteanu a terminat FEAA din Timisora. Prin buna mea prietena am cunoscut bine aceasta facultate de rahat in care 99% sunt impostori, nu au lucrari in reviste cotate ISI, dau doctorate pe banda rulanta si-s toti rude intre ei. Recent a fost in Timisoara si a debitat numai tampenii, mutra lui umflata se potriveste bine cu mutrele fostilor lui profesori. El e un pion al lui Isarescu care e pion al Clubului de la Roma. Prietena mea mi-a povestit ca asta vara au desfiintat din planul de invatamant disciplina de matematica!!!. Asa facultate, asa ministru, asa economie.

    RăspundețiȘtergere
  2. Nici mie nu-mi inspira prea multa incredere mutra lui. Nu e decat un tip oarecare care face ce i se spune. Norocul lui este ca regulile pe care le aplica sunt bune.

    Stii ce e cel mai naspa? Ca poate conteaza mai mult sa executi in viata zi de zi cateva reguli bune, pe care le intelegi, decat sa fii cel mai inteligent si sa n-ai nici o constanta.

    RăspundețiȘtergere

toateBlogurile.ro