toateBlogurile.ro

luni, 5 decembrie 2011

Italia adopta un plan de austeritate similar cu cel al lui Boc

Dupa ce italienii si-au pus sef pe un presedinte al comisiei Bilderberg (aia care dupa unii conduce de fapt lumea) ne asteptam la niste solutii extrem de diferite. Dictatura masona, instaurarea statului sclavagist, gaselnite financiare extraordinare (tipul e totusi un financiar de marca).

Ei bine, planul lui Monti a aparut.
"Fara acest pachet, Italia va cadea. Va ajunge intr-o situatie similara cu Grecia, tara pentru care avem o mare simpatie dar pe care nu dorim sa o imitam."

"Daca nu facem aceste sacrificii acum, vom fi nevoiti sa le facem peste cateva saptamani, poate chiar cateva zile, cand situatia noastra va fi si mai agravata."

"Vrem o fiscalitate non-punitiva, care sa nu pedepseasca micile firme si intreprinzatorii. Ori aceasta nu poate fi sustinuta fara serioase taieri bugetare."
E vorba de 30 de miliarde de euro. 20 de miliarde vor fi taiate din buget, 10 miliarde vor fi investite in cresterea economica.
- reintroducerea taxei funciare (pe terenuri)
- creşterea TVA la 23%
- vârsta de pensionare la 66 de ani
- tăieri în cheltuielile publice.

A naibii, exact ce a facut si Boc. Eu cred ca astia s-au inteles. Nu ziceau antenele ca numai guvernul Boc ia masuri de austeritate, din incompetenta? Si seful Bilderberg este tot incompetent? Dumnezeule, va dati seama? Ciutacu e cel mai competent om din lume.

Societatea italiana nefiind divizata aberant, a cantarit planul si l-a acceptat (aceasta acceptare se datoreaza si faptului ca toata presa il tine in brate pe seful mason Monti. Daca presa i-ar fi dat la gioale ca lui Base nu adoptau ei nimic).

Reforma lui Boc a dus la cresterea ratingului Romaniei. Datorita relatiei bune ale premierului italian cu "pietele", reforma lui Monti a avut ecouri si mai bune.
"la o zi după anunţarea planului, decalajul între dobânzile germane şi italiene a revenit sub nivelul de 400 de puncte, în timp ce bursa din Milano a înregistrat o creştere de 2%", scrie Corriere della Sera
Opozitia din Italia isi merita numele. Ii intereseaza si sa identifice problemele tarii, nu doar sa cada guvernul. Umberto Bossi, presedinte Liga Nord:
"Dar ce a venit el sa anunte? Italia are nevoie in primul rand de locuri de munca, asta e problema principala a Italiei, iar guvernul Monti nu are nici o idee cum sa creeze locuri de munca."
surse:
http://www.corriere.it/politica/11_dicembre_05/monti-stampa-estera
http://www.presseurop.eu/ro/content/news-brief-cover/1249631-monti-face-adunarea

2 comentarii:

  1. ai dracu' incompetenti (Base, Boc si Monti) vin sa le strice imaginea lu' alde Ciutacu, Crinela si Pontanacu?

    RăspundețiȘtergere
  2. sunt curios cat se va da la televizor despre subiectul asta.

    RăspundețiȘtergere

toateBlogurile.ro