toateBlogurile.ro

joi, 4 august 2011

Efectul Funeriu

La recenta olimpiada nationala care a avut loc la Bistrita-Nasaud (iulie 2011), profesorii stransi in jurul mesei au discutat starea invatamantului romanesc.

Toti erau foarte multumiti de modul in care s-a dat bacul anul asta! Desi il urau pe Funeriu, au recunoscut ca asta este prima bila alba, si este o bila alba MARE. Cu conditia sa mentina in continuare strict modul de examinare la bac.


"Nu toti au avut de suferit. E ca si intr-o tara in care brusc nu ar mai exista coruptie. Ar suferi cei care furau, iar ceilalti ar fi bucurosi."

"In fiecare liceu existau cate 2-3 cu influenta care le dadeau elevilor sa copieze la bac contra bani. Astia isi faceau masina, casa, iar restul suportau lipsa de interes a elevilor si nu mai puteau face nimic cu ei."

"Nu mai puteai sa faci nimic cu pruncii, pentru ca ei copiau si nu le mai pasa de scoala"(exact cum am spus in Bacul Liceelor Fantoma)

"Nu ne asteptam ca schimbarea sa fie asa brutala (au picat mai mult de jumatate din elevi), dar ne bucuram foarte tare ca a avut loc."

Funeriu a dovedit ca este un ministru PDList adevarat. A reusit in timpul unui singur minister sa dea jos un sistem de coruptie instituit de PSD la scara nationala, care era sa sugrume tot invatamantul national transformandu-l in fabrica de analfabeti cu diploma. Nu a durat mult - o lege a Educatiei buna si un bac corect - si dupa taierea cozii pisicii acum va culege rezultatele pozitive. N-ar fi rau ca ceilalti ministri PDL sa se uite la el si sa ia exemplu.

Interesant este ca ura impotriva lui mai exista inca. Nu e de mirare, la cata manipulare in ura au indreptat impotriva lui Antenele. Si Funeriu NU SEAMANA cu profesorii romani. Si tocmai lucrurile in comun creeaza simpatie, despre strain putem crede orice tocmai pentru ca nu ne putem raporta la el.

Un om care si-a dat masteratul in chimie organica si supramoleculara la Universitatea Louis Pasteur din Strasburg si care in competitia feroce din cercetarea internationala a obtinut un grant de cercetare EU de aproximativ 2 milioane Euro ne e strain, vine dintr-o alta lume.

Ghinion, uneori avem nevoie de un Carol I.

3 comentarii:

toateBlogurile.ro