toateBlogurile.ro

marți, 5 iulie 2011

Esecul invatamantului de stanga

Bacul 2011, primul bac din istoria Romaniei supravegheat cu camere video, a aratat un invatamant romanesc extrem de slab: 40% au promovat (si inca cifra e mare, pentru ca in 3 judete nu au existat camere video, iar in cele in care au fost supravegherea nu a fost peste tot uniforma).

Mai mult, oamenii stiu din experienta ca generatia actuala este cea mai prost pregatita ever.

"Mai, eu cand am facut liceul stiam ca sunt prost, dar astia de acum sunt mai prosti ca mine. Eu invatam de 5 de fiecare data, fiindca daca ramaneam corigent ma astepta nuiaua acasa."

Ce s-a intamplat este ca PSD-ul a aplicat o politica de stanga in educatie, de vreo 20 de ani incoace (politica de stanga e aia in care dai ceva gratis, tuturor, fara efort, gen pensii de handicapat si Jesus care da de mancare gratis la toata lumea). In cazul asta, acel ceva dat gratis tuturor a fost bacul. Daca un liceu intreg nu stia nimic, venea directorul si rezolva problemele pe tabla, ca sa ia toti elevii bacul.

Problema cu aceasta politica de stanga a fost bineinteles aceeasi problema care apare dupa orice politica de stanga: a creat o generatie incapabila sa obtina pe cont propriu acel obiect dat gratis, adica in cazul de fata bacul dat gratis a creat ca intotdeauna - simetric - analfabeti.

Ca la orice politica de stanga, esecul asigurat. Cat de prost/imatur trebuie sa fii ca sa mai fi de stanga, judecati voi.

Orice tara isi datoreaza puterea efortului depus de locuitorii ei pentru a-si atinge scopurile proprii. Principala sarcina a unei guvernari de dreapta este sa organizeze aceste eforturi, a.i. sa maximizeze rezultatele pozitive, atat pentru cetatean cat si pentru tara.

Nu sa anulezi efortul anuland insasi tintele ce trebuie atinse, cum au facut ministrii PSDisti analfabeti la bun-simt Ecaterina Andronescu si Andrei Marga.

4 comentarii:

  1. Judetele in care nu au fost camere video au fost mai mult de 3; si, de tot hazul, acolo promovarea a fost cea mai mare.

    RăspundețiȘtergere
  2. da, top 3 castigatori de diplome de bac pesediste :)

    RăspundețiȘtergere
  3. "Mai mult, oamenii stiu din experienta ca generatia actuala este cea mai prost pregatita ever."

    Experienta ne arata ca oamenii nu invata nimic din experienta.

    Dar, pana la urma, ce e experienta? Cand un om face acelasi lucru timp de patruzeci de ani - de exemplu, se caca - are sau nu are experienta?
    Eu cred ca nicio capodopera si nicio inventie fundamentala nu au fost realizate de "oameni cu experienta".

    RăspundețiȘtergere
  4. :)
    Pai experienta asa cum o redai tu ar fi mama mamei plictiselii.

    RăspundețiȘtergere

toateBlogurile.ro