toateBlogurile.ro

duminică, 15 mai 2011

Valorile in capitalism

Mihai Giurgea e unul din vocile diferite care spun lucruri extrem de interesante. Ca nu sunt de acord cu 90% din previziunile lui e partea a doua. Dar de fiecare data cand il citesc gasesc lucruri extrem de educative.

In orice firma, departamentul de vânzări câștiga mai bine decât departamentul de producție. Si amândouă ii depășesc cu mult pe nenorocitii de la administratie si secretariat. Si e normal sa fie așa.




sursa: http://capitalismpepaine.wordpress.com/2011/05/13/romania-un-mort-care-se-crede-viu/

O concluzie pe care o vad pentru prima oara aici, dar care se verifica cu toate experientele mele. Asa este! Asta este ierarhia naturala a valorilor, aparuta in absenta teoriilor sau sentimentelor, si pe asta trebuie sa o adoptam.

Se aplica in toate domeniile:
- doctorul cu renume;
- politicianul care reprezinta cu succes fata partidului;
- chiar si ospatarul e uneori mai bine platit decat bucatarul care produce
toti acestia VAND.

Toate aceste aberatii cu Eminescu, si geniile si marii actori, si dascalii, si marii sportivi, sunt idiotenii, adevarate capcane pentru minte.

Tot sistemul bugetar produce gauri imense pentru ca e structurat pe principii artificiale. In România cel mai bine plătiți sunt exact bugetarii, adica cei care fac administratia bugetului (administratie-secretariat). Aberatie care se razbuna zilnic. Oriunde nu se respecta acest principiu, apar daune.

De ex. anomalia de a ii plati la fel pe profesorii de umplutura si pe cei care isi vand materia elevilor, facandu-i olimpici, e o greseala care ne costa. Profesorii olimpici ar tb sa aiba salarii de 2-3 ori mai mari.

Si se mira bugetarii de ce le scad salariile, ei ce, sunt la nivelul unui muncitor? Da, ar trebui sa fiti mult sub nivelul unui muncitor din tara voastra! Gata cu fetisul facultatii si cu caracterul nobil al scrisului pe hartie si al muncii de birou! Treziti-va, nu sunteti in secolul trecut si asta nu e Sankt Petersburg!

Toate regimurile care s-au bazat pe administratie ca varf au dat faliment, si nici statul roman nu se simte prea bine. Acum ai de ales si trebuie sa stii ca in mediul privat vei fi platit in functie de nivel:
- faci secretariat? (vei fi platit slab)
- produci? (vei spune ca tu faci toata munca si altul se alege cu banii seriosi)
- sau vinzi? (acolo sunt banii)

Si un ultim cuvant: fuck you invatamant romanesc, nu produci decat secretari pe banda rulanta.

Elevii nu sunt pusi sa produca nimic, ca sa inteleaga cum trebuie sa arate un produs finit (fie si intelectual) facut de ei. Si doamne fereste ca ei sa invete sa se vanda ca valori, ei trebuie sa stea in banci si sa asculte cum se umfla in pene "dascalul" de la catedra.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

toateBlogurile.ro