toateBlogurile.ro

luni, 4 aprilie 2011

Breaking news: Razboiul de la Realitatea TV, mai mare ca in Libia

Asta seara, Sebastian Ghita, prin intermediul Consiliului de Administratie al Asesoft SA a remis presei urmatoarul comunicat de presa:

"1. In cadrul unor discutii extrem de tensionate, legate de managementul si activitatea editoriala a trustului Realitatea Media, domnul Sorin Ovidiu Vantu si asociatii sai au insistat sa schimbam conditiile contractului de management si sa semnam un act aditional care sa le permita exercitarea de ingerinte in activitatea editoriala.

2. A fost realmente surprinzator pentru noi sa constatam ca, in absenta unor rezultate in cadrul discutiilor, domnul Sorin Ovidiu Vantu si asociatii sai au decis sa utilizeze metode profund imorale si total in fara legii, precum: santajul si amenintarea.


3. Mai mult, am inteles ca, in fapt, avem de a face cu un grup mafiot, coordonat de domnul Sorin Ovidiu Vantu, care este implicat in activitati de crima organizata (spalare de bani, escrocherie, santaj, utilizarea sau amenintarea cu utilizarea violentei fizice etc.).

4. Consiliul de Administratie al SC Asesoft International SA a hotarat sa apeleze la toate mijloacele legale necesare conservarii investitiei realizate la Realitatea Media – in valoare de peste 10 milioane euro - si sa solicite institutiilor statului protejarea vietii si integritatii fizice a membrilor CA si a familiilor acestora.

5. Reiteram ceea ce am precizat si cu prilejul discutiilor cu domnul Sorin Ovidiu Vantu, si anume ca orice litigiu privind contractul de management poate fi rezolvat fie prin negocieri, fie in instanta, insa in niciun caz in stil mafiot, asa cum doreste domnia sa.

6. Ca reactie la amenintarile ce ne-au fost adresate, am decis sa depunem plangeri penale impotriva domnului Sorin Ovidiu Vantu si asociatilor sai.

7. Totodata, atragem atentia domnului Sorin Ovidiu Vantu si asociatilor sai sa inceteze presiunile la adresa jurnalistilor de la Realitatea Media, intrucat controlul editorial pe care doresc sa-l impuna este lipsit de legitimitate si afecteaza credibilitatea trustului.

8. Toate actiunile persoanelor desemnate de SC Asesoft International SA pentru derularea contractului de management au avut ca obiective: evitarea suspendarii licentei, plata taxelor datorate bugetului de stat, achitarea salariilor catre jurnalisti (incepand cu luna martie 2010) si asigurarea unor conditii de lucru decente.

9. SC Asesoft International SA isi reafirma angajamentul ferm fata de finalizarea derularii contractului si consolidarea locului postului Realitatea TV . Asesoft a reusit sa modernizeze deja o mare parte din echipamentele tehnice si sa obtina intelegeri favorabile pentru Realitatea Media din partea furnizorilor importanti.


10. Asesoft International SA considera ca jurnalistii sunt responsabili de politica editoriala si nici CA al Realitatea si nici CA al Asesoft nu trebuie sa interfereze cu munca acestora." 

Reactia lui Vantu a venit prompt:

“Din seara aceasta, Sebastian Ghita nu mai este managerul Realitatea TV“

“Am luat decizia rezilierii contractului de management cu Sebastian Ghita. Urmeaza sa formalizam din punct de vedere legal aceasta decizie pe care eu am luat-o deja.”

Ce se va intampla cu banii investiti deja de Sebastian Ghita?

Sorin Ovidiu Vintu: “Instanta va decide in ce masura contractul cu Realitatea a fost respectat.”

Asteptam cu interes desfasurarea evenimentelor, mai ales ca unele din afirmatiile facute de Ghita sunt foarte grave

UPDATE: 
Reporter Virtual a scris, duminica seara, ca, potrivit plangerii de la Parchet, "Vintu l-a amenintat pe Ghita ca-l gazeaza, ii omoara familia si-l ingroapa pe dealurile Moldovei". Sebastian Ghita a confirmat informatia. 

UPDATE 2:
Sebastian Ghita,  a declarat pentru HotNews.ro, despre declaratia lui SOV ca din aceasta seara nu ar mai fi managerul Realitatea: "Afacerile, asa cum le face domnul Vintu, nu se mai fac de mult in Romania. Am spus-o de nenumarate ori: Asesoft a respectat intocmai contractul de management, iar Consiliul de Administratie este cel care trebuie sa se adreseze unei instante, daca doreste." 

Intrebat si in legatura cu riscul blocarii managementului Realitatea Media in urma acestui conflict, Sebastian Ghita a afirmat ca "Nu exista un astfel de risc. Asesoft, in baza contractului de management, va continua sa managerizeze activitatile Realitatea Tv si ale celorlalte entitati media".  

HotNews: "Exista riscul unui blocaj al activitatii si ca sediul Realitatea sa fie ocupat de bodiguarzi, cum s-a mai intamplat in ultimele saptamani?"
Sebastian Ghita: "Noi in aceasta seara am sunat la Politie, ei ne-au spus ca toate documentele sunt in ordine si ca nu exista un astfel de risc. Nu cred ca (Vintu - n.n.) va mai apela la o astfel de metoda, a vazut ca nu functioneaza." Un comentariu:

  1. :) asa-i trebuie lui Ghita daca s-a bagat in troaca ca margarotarul (n-am semn grafic sa arat cum ma tavalesc pe jos de ras). Ghita n-a stiut c-a fost folossit pe post de paravan sa-si poata lua licenta iRealitatea TV? ca legea CNA fusese grav incalcata? ce-s alea 10 milioane de euro ai lui in fata unuia care a devalizat o tara intreaga? un fleac, il vor ciurui!

    RăspundețiȘtergere

toateBlogurile.ro