toateBlogurile.ro

marți, 19 aprilie 2011

Acuzatia la adresa lui Botis, ministrul muncii

Ion Botis a fost acuzat recent ca sotia lui ar fi consilier la un ONG din domeniul muncii. Problema este ca ONG-ul respectiv a primit fonduri europene dupa ce a primit aprobare de la o comisie din ministerul lui Botis.

UPDATE Boris a demisionat.



Acum trebuie vazut daca aprobarea respectiva a fost justificata sau nu. Pe de o parte, o comisie pe fonduri europene ar trebui sa fie atat de corecta incat sa nu mai conteze cine a depus proiectul. Pe de alta parte unii ar putea considera, vazand-o pe sotia ministrului consilier, ca "nu am nici o sansa sa depun proiecte pe domeniul muncii daca nu am un om in minister".

Pe mine m-a interesat sa aflu despre ce proiect este vorba. Am facut un minim research si mi-a placut ce am gasit. Este vorba despre o asociatie din Bistrita care conecteaza pe cei fara joburi cu firmele si ofera si cursurile de formare profesionala necesare.

Deci este un mare pas inainte fata de cei care ofera cursuri de formare profesionala "imprastiat" si lasa apoi absolventul sa descopere daca se cere undeva profesia de, sa zicem, operator calculator. Asociatia asta s-a dus la cele mai mari intreprinderi din judet, si i-a intrebat pe ce posturi le trebuie oameni, au aflat ca le trebuie sudori si stivuitoristi, apoi au organizat cursuri pe respectivele meserii, a.i. angajarea era asigurata. Daca s-au asigurat ca cursantul iese de acolo cu tot ce-i trebuie la noul loc de munca e perfect.

In concluzie, demisia lui Botis nu e necesara pentru rezolvarea problemei, pentru ca comisia din subordinea lui a aprobat un proiect ok. Sotia lui insa trebuie sa demisioneze din postul de consilier pentru ca prezenta ei acolo ii poate descuraja pe alti participanti.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

toateBlogurile.ro