toateBlogurile.ro

miercuri, 30 martie 2011

Vuvuzele, Wikileaks, Basescu si Teo Peter

Nu am vrut pana acum sa postez despre Wikileaks Romania. Telegramele spun totul despre cum ne vad americanii. Si americanii au in continuare dreptate dat fiind ca nimeni nu a recunoascut discutiile. Suntem tara lui NU. Toti cei prinsi cu pantalonii in vine vin la televizor si incep inevitabil orice discurs cu NU: "nu am facut", "nu am spus", "nu am luat" etc. Si pentru ca sunt si eu tot roman le spun si eu: NU VA CREDE NIMENI.



Orice om cu capul pe umeri care citeste telegramele si nu asculta "traducerea" lor la Antena 3 sau Realitatea TV, poate vedea ca cel mai prost ies tot reprezentantii opozitiei actuale. Despre cei de la putere si mai ales despre presedintele Basescu sunt foarte putine lucruri negative.

Iar pentru a contrabalansa, intr-un fel situatia, opozitia, prin fituica "bagaboantei" Floriana Jucan, a scos la interval un anonim care cica ar fi lucrat la Ambasada SUA la Bucuresti. Daca ar fi sa dam crezare aberatiilor povestite de acest anonim insignifiant, dansul avea o functie cel putin echivalenta cu a doamnei Clinton, aproape nimic din politica secreta americana nu se intampla fara stiinta domniei sale.Chestia cea mai misto a fost la sfarsit cand individul ar fi declarat urmatoarele: 

"Oficialii americani au reiterat mereu idea ca cel mai bun prim-ministru al Romaniei, dupa Dl. Adrian Nastase, a fost Dl. Tariceanu"

Sa mori de ras, nu alta.

In afara de acest pacalici, cei din opozitie impreuna cu cele doua posturi de televiziune, din toate telegramele prezentate, nu au gasit decat doua de care sa se lege. Prima a fost cea in care se spune ca presedintele Basescu are probleme din ce in ce mai mari cu bautura si ca sta cu Elena Udrea incuiat cu orele in cabinet. Prima data s-a incercat sa se spuna ca asta era pozitia oficialilor americani cand de fapt astea nu erau decat barfe spuse de Bogdan Chireac. Normal "analistul" care il uraste din suflet pe Basescu, a iesit pe post si a spus: "NU am spus asta, personal NU l-am vazut niciodata pe presedinte band alcool". Era prea mult chiar si pentru el...si-ar fi pierdut si ultima farama de credibilitate. Normal ii spunem si noi: "NU te credem, Chireacule. Iti sta in carcter sa faci asta si esti si platit sa discreditezi presedintele".

A doua telegrama analizata de vuvuzele a fost cea referitoare la moartea basistului trupei Compact, Teo Peter.
Singura fraza de care se puteau lega a fost afirmatia presedintelui despre Cristopher VanGoethem, autorul accidentului mortal: ”nu va petrece nicio zi în închisoare în România”.
Toata ziua de ieri politicieni din opozitie si cele doua televiziuni au analizata aceasta propozitie, prezentata trunchiat, propozitie din care s-a scos intentionat expresia "in Romania".
Sperand ca lumea nu s-a prins de faza cu trunchierea expresiei, si cele doua televiziuni si-au facut treaba bine, cel mai vehement a fost Victoras Ponta, care pentru a nu ramane mai prejos decat omologul sau liberal Crin Antonescu, adica sa se faca de ras in fiecare zi, a declarat:

"Uitaţi-vă ce înseamnă să fii în prima funcţie a ţării, preşedinte al României şi să faci lucruri numai pentru tine, nu şi pentru români (...) Am văzut că l-a asigurat pe ambasadorul american că acel puşcaş care a comis un accident şi l-a ucis pe Teo Peter nu va păţi nimic în România"

Desi nu este nimic adevarat in aceasta declaratie, domnul Ponta a uitat sa faca si urmatoarele precizari:
  1. In anul 2004, Adrian Nastase si Ion Iliescu (taticii lui Ponta) au semnat cu guvernul american Conventia prin care se garanta faptul ca nici un soldat american nu va fi judecat in Romania indiferent de faptele comise, indiferent daca are sau nu imunitate diplomatica
  2. Accidentul s-a produs in anul 2004 dupa semnarea Conventiei
  3. Americanul avea imunitate diplomatica
  4. Americanul a fost scos din tara in aceeasi noapte, adica in timpul guvernarii Nastase
  5. Extradarea unui cetatean american este aproape imposibila in orice tara din lume
  6. Traian Basescu a cautat portite in tratat pentru a se putea face judecarea americanului in Romania, promitand un proces corect si echidistant.
  7. Pentru a putea face asta, Basescu a garantat ca in cazul in care americanul va fi gasit vinovat, pedeapsa o va executa in SUA nu in Romania.
  8. Basescu a negociat personal cu americanii acordarea unei depasgubiri juste pentru familia lui Teo Peter. desi nici o instanta nu stabilise un cuantum. Se pare ca in urma negocierilor, despagubirile au crescut substantial.
  9.  Americanul a avut parte de un proces in SUA, in urma caruia a fost achitat deoparece apararea a demonstrat cu probe clare faptul ca dintr-un punct al soselei, semnul "STOP" nu se putea observa din cauza unui copac, ceea ce era adevarat. In SUA, spre deosebire de Romania, nici un sofer nu este obligat sa coboare din masina pentru a cauta semnele de circulatie pe dupa copaci. Acest lucru in SUA i-a adus achitarea americanului. A fost in schimb condamnat, conform legilor americane, pentru conducere fals in acte si obstructionarea justitiei, scapand de acuzatiile de omor din neglijenta si...adulter (era si el cu o vagaboanta din Bucuresti in masina)
Mai trebuie mentionat faptul ca, daca trebuie cautati eventuali vinovati romani pentru verdictul tribunalului american, atunci ei trebuie cautati in Paltul Victoria si nu la Cotroceni. Vinovat este primulministru Nastase care a incheiat conventia romano-americana si primulministru Tariceanu, impreuna cu ministrii sai de externe, justitie si de interne care nu au facut nici un efort pentru reprezentarea statului roman, pentru prezenta martorilor romani la proces si pentru furnizarea eventualelor probe adunate de catre romani. Achitarea americanului a fost posibila si datorita faptului ca martorii romani nu au fost la proces si nimeni nu a putut proba ca Teo Peter a fost in masina accidentata. americanii astia ai dracu, nu pre cred povesti la proces, ci cer probe concrete, clare si stiintifice. Nici cele circumstantiale nu sunt admise intotdeauna decat daca se coroboreaza cu probele clare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

toateBlogurile.ro