toateBlogurile.ro

miercuri, 9 martie 2011

Din elicopter se vede mai bine

from helicopter Pictures, Images and Photos

Poate ca v-ati intrebat de ce Basescu nu a aparut la televizor in ultimul timp, desi au avut loc congresul UDMR, zdrobirea propunerilor reformatoare in PDL si asumarea Codului Muncii.

Basescu a preferat sa se implice intr-o actiune care ar putea sa fie foarte profitabila pentru tara.

A plecat de vineri in Kuweit, care sarbatoreste 50 de ani de independenta si 20 de ani de la operatiunea "Furtuna in desert", care l-a alungat pe Saddam Hussein. Romania are asigurat un loc de onoare pentru ca in 1990 am fost prima natiune care a semnat pentru interventia militara. Pentru a marca importanta zilei Seicul a daruit fiecarui cetatean, inclusiv copiilor nenascuti inca, cate 3.600 de dolari.



Era momentul pentru strangerea la un loc a tuturor firelor pregatite de diplomatia romaneasca de la salvarea ostaticilor incoace. Si parteneriatul nostru militar cu SUA a jucat un rol. Toti conducatorii statelor bogate din zona Golfului au fost acolo si Basescu si-a creat deja relatii f. bune cu sefii din statele respective (schimb de timbre cu seicul Qatarului, asta deja e nivel personal), ceea ce e elementul hotarator in legaturile cu arabii.

Vorbim de state petroliere care au bani de n-au ce face cu ei si de sefi de state care detin 90% din cele mai mari companii din tara lor. PIB-ul Romaniei fata de cel al Kuweitului e infim. Doua investitii solide, nu din politete, in Romania, ar putea face uitata criza si ar reporni motoarele economice pt ca economia s-a stabilizat si asteapta doar un semnal. La urma urmei, tara asta e perfect complementara statelor arabe. Acolo unde ei au desert arid si importa alimente, noi avem teren agricol neutilizat, climat temperat si potential turistic.

Forumul Romano-Arab de la Bucuresti (8-10 martie) s-a deschis ieri, iar vizita lui Basescu a fost in Kuweit a fost ultima actiune de PR pentru participarea la el. Si actiunea chiar putea fi, cum spune Basescu, "cel mai important eveniment economic al anului 2011".

Discursul lui Basescu a vorbit despre investitii in agricultura, turism, energie si infrastructura. "În România se poate investi eficient în orice domeniu dintr-un motiv foarte simplu: decalajul de dezvoltare dintre România şi restul Europei".

Si le-a mai dat un sfat, perfect potrivit pentru niste seici foarte bogati: "România are munte, mare, deal. Avem o infrastructură de turism depăşită, dar avem potenţial de dezvoltare. Dacă vreţi să vedeţi România, nu mergeţi pe şosele. Vă recomand un elicopter. Am circulat pe şoselele din România foarte mult, dar niciodată n-am descoperit România aşa cum am descoperit-o din elicopter - nişte imagini excepţionale: munţi cu păduri, apa minerală curge pe marginea drumurilor ... se poate face turism balnear sau turism pur şi simplu".

Presa romana a sarit bineinteles in sus de parca recomandarea li s-ar fi adresat lor. Voiculescu a postat pe blog filmuletul cu Ceausescu care fuge cu elicoperul. Subiectul zilei a fost "Basescu recunoaste ca soselele sunt praf".

Nu e prima oara cand serviciile lui Traian Basescu sunt pe un palier iar ceea ce se face in presa e la nivel de cacao. Sau cine stie, poate ca presa se muleaza pe nivelul celor care o citesc.

Un comentariu:

  1. MacGregor, presedintele cred eu, este un mare patriot. E omul ce constientizeaza necesitatea cauzelor mari. Nu pot decat sa il aplaud din acest punct de vedere.

    RăspundețiȘtergere

toateBlogurile.ro