toateBlogurile.ro

duminică, 20 martie 2011

Eroii secolului XXI: Noul Hagi

sursa foto:photobucket.com


Lucian Bute este pentru a 7-a oara consecutiv cel mai bun boxer din lume la categoria lui, dupa ce l-a invins pe Magee. Il consider de talia lui Hagi si poate chiar mai bun pentru ca a reusit sa devina campion "afara", si (fiindca in capitalism totul se considera in bani), pentru ca Bute este cel mai bine platit sportiv roman ever, cu un contract de cel putin 6 milioane de dolari pentru trei meciuri.



Secretul lui Bute nu este agresivitatea sau talentul care sa vina sa il salveze la greu, pentru ca nu functioneaza cu "sclipiri", ci isi programeaza victoria ca un Schumacher de la care te astepti sa invinga. Aici este mare diferenta prin care Lucian Bute apartine secolului XXI.

Cand vorbeste Bute despre cum isi programeaza cariera te socheaza ceva: spre deosebire de mentalitatea romaneasca, in gandirea lui nu exista "limita de sus". Ceva gen "Voi obtine centura. Dupa aceea, voi unifica cele 3 centuri, si dupa aceea daca federatiile de box accepta meciurile voi deveni primul campion mondial absolut la categoria mea".

Este foarte interesant, pentru ca asta face parte din caracterul american, gandirea ca orice este posibil daca esti dispus sa faci efortul.

( Acolo unde nu exista coruptie si nimeni nu pierde timpul sa-ti puna tie piedica, nu exista nici scuze ).

Agentii de vanzari sunt avertizati asupra barierei psihologice care le poate limita castigurile la o anumita suma lunar. Cand omul o atinge, incepe fara sa-si dea seama sa faca greseli si in final ramane cu atat. Inexistenta acestei bariere este marca profesionistului, din orice domeniu ar fi el.

Desigur, inca ceva care nu este specific romanesc; Bute munceste atat cat este necesar pentru a deveni si a ramane campion mondial. 6 zile pe saptamana, doua antrenamente crancene pe zi, dupa care face baie in gheata pentru ca sa se refaca organismul mai repede.

La ultima intalnire, printr-o intelegere cu Ministerul Turismului, Bute a asigurat o vizibilitate maxima brandului turistic al Romaniei (cel cu frunza). L-a purtat pe echipament, l-a afisat pe bannere.

Si aceasta din dorinta de a ajuta Romania. Dar e putin fata de ce poate face. Oricat de mare ar fi bucuria pentru victoriile lui, ne va ramane intr-o oarecare masura strain pana cand vom incepe sa il imitam.

Lucian Bute, daca va fi suficient de mediatizat, poate deveni un model care odata adoptat poate sa dea un alt inteles cuvantului de "mentalitate romaneasca".

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

toateBlogurile.ro