
"Daca intr-o zi doi oameni se saruta, inseamna ca acea zi si-a atins scopul."
Boc: ”Roberta a reuşit, când nimeni nu credea, că vom reuşi să trecem Legea pensiilor, Legea Educaţiei, legea bugetului de stat, în acord cu FMI.”
Ei uite ca, daca asta e adevarat, sunt de acord ca Roberta a facut ce trebuia. Sfidator la cer? Sfidator la cer a fost modul in care opozitia a facut obstructie fara sa citeasca legile si fara sa le discute.
Esti platit ca parlamentar sa discuti legile, nu sa stai cu curul catre dezbateri. Cand USLasii au parasit sala demonstrativ, Roberta numai a profitat de pozitia lor.
restul pe http://www.riscograma.ro/3811/de-ce-romania-e-un-stat-feudal/
sursa foto: photobucket.com
UPDATE: o excelenta analiza a Partidului Politic Romanesc (de orice fel) a scris blogerul de-a dura lex:
"să revenim la „partide”.
nu sunt altceva decât niște societăți feudale.
1. în care singurii care diferă sunt regii.
liderii de la vârf.
Băsescu ≠ Iliescu ≠ Roman (ante 2002) ≠ Antonescu ≠ Vadim ș.a.m.d.
[notă: din cauza aceasta PD din era Roman și PD din era Băsescu sunt două partide diferite: primul a fost coada așternută în urma lui Roman, al doilea o coadă așternută în urma lui Băsescu]"
2. "pe nivelul următor sunt nobilii ...
adică cei din conducerea partidelor și/sau cu influență mare
... ei așteaptă să preia puterea în partid (și în administrație, firește), până atunci mulându-se după lider și așteptând ca liderul să-i tragă cât mai sus (dar nu toți)."
Blaga
3. "pe nivelul al treilea sunt cavalerii.
tineri, de obicei.
adică lupii tineri.
ei mușcă adânc, din orice prind, în speranța de a deveni nobili (unii chiar regi, de exemplu Ponta).
fiecare dintre ei linge dosul regal mai mult decât toți nobilii, din toate partidele, la un loc.
principala lor tehnică comunicativă este rânjetul ironic la orice spune dujmanul "
Au fost Crin, Ponta. "Nobilii" apar des la talk-show-uri, motiv pt care nu-i cunosc.
Poezie pura! Puteti citi tot articolul aici: http://deaduralex.wordpress.com/2011/02/09/un-numar-impartid/
Acum se vede adevarata miza a bataliei politice.
Tariceanu s-a certat cu Basescu pentru ca stilul cerut de acesta (DNA, fara biletele sau telefoane catre judecatori) punea in pericol “mostenirea” care revine la fiecare mandat castigatorilor alegerilor.
Era absurd sa mai alerge daca renunta la premiu, nu? De aceea si PNL de azi considera orice intelegere cu Basescu "inacceptabila". Mai bine se aliaza cu cei care mentin premiul in competitie.
"Mostenirea" este schema in care “institutiile” romane – gen CSM, Procuratura, Politie, Vama – nu-si indeplinesc rolul - sanctionarea judecatorilor necinstiti, condamnarea infractorilor, securizarea frontierelor etc. - primind in schimb spagi. Ele sunt practic aspiratoare de bani de la cei care au probleme cu ei, adunand spaga peste spaga sume imense.
Aceste afaceri extrem de lucrative sunt subordonate insa politicienilor care isi iau injuraturi de la cetateni si care ar putea sa intre in ele, asa ca le cedeaza 50%. Doneaza valize de bani ca sa fie mentinute neschimbate si politicienii sa inghita injuraturile publicului.
Un stat de carton in care institutiile sunt decoruri imense, realizate la milimetru.
Toate dezavantajele la cetatean si tot decontul la politicieni.
sursa foto: photobucket.com
3. Metodele evoluasera. Daca la inceput “darul” pentru seful de la Bucuresti se punea in portbagajul unei masini (sub forma de blugi, tigari, sticloante de vizchi si cognac, cafea, parfumuri… la venirea pesedistilor (2000) aparuse metoda cu “valiza”: o valijioara metalica sosea la vama si trebuia sa fie umpluta cu dolari. Ei asa marcau schimbarea ministrului: prin sosirea valizei.
3. Cei mai periculos “dusman” nu era fiscul, politia (pe atunci nu se vorbea de DNA si DIICOT), ci… colegul. Oricind putea apare cineva doritor sa iti ia postul. Asa ca fiecare vames isi apara postul prin spaga zilnica, procent din cistigul zilnic.
4. De atunci se stia de “vami bune” si “vami sarace”. De exemplu, cea mai BUNA era considerata Vama Giurgiu. Acum observ ca absolut nimeni nu a avut curaj sa se lege de Giurgiu. Nu am trecut pe acolo, dar am auzit ca orasul a cunoscut un adevarat boom, e plin de viloaie, pretul metrului patrat este chiar mai mare decit in Bucuresti… Cine sunt sefii Giurgiului, eh?
"Catalin, asta cu dreptul la vot conditionat de educatie etc, sunt aiureli prea complicate si nici nu sunt corecte. Ce-mi pasa mie de diploma lui nea Gheorghe? Ma piș pe ea! Nici salariu nu-i dau pe diploma aia, daca vine cu ea la mine sa se angajeze.
De fapt lucrurile sunt foarte simple: bugetul national inseamna niste bani. Banii aia vin de la niste oameni. Ei, aia care platesc, aia decid si ce trebuie sa se faca cu banii. Cat de mult decid? pai exact ca in orice intreprindere – decizi in functie de cati bani ai bagat. Nu hotaraste unul care toata viata nu a platit nici un ban la buget (din contra, e abonat la ajutor social), cum trebuie cheltuiti banii mei.
Iar cat plateste fiecare, sa stii ca e foarte simplu de aflat. Chiar si ANAF-ul, cat e de incapabil, stie asta. Cu asta se rezolva si munca la negru, si toata evaziunea. Bun, faci evaziune, dar nici nu votezi."
articol si imagine preluate de pe: http://capitalismpepaine.wordpress.com/2011/02/08/imunitatea-parlamentara-trebuie-desfiintata/