toateBlogurile.ro

joi, 10 februarie 2011

"Mostenirea"


Acum se vede adevarata miza a bataliei politice.

Tariceanu s-a certat cu Basescu pentru ca stilul cerut de acesta (DNA, fara biletele sau telefoane catre judecatori) punea in pericol “mostenirea” care revine la fiecare mandat castigatorilor alegerilor.

Era absurd sa mai alerge daca renunta la premiu, nu? De aceea si PNL de azi considera orice intelegere cu Basescu "inacceptabila". Mai bine se aliaza cu cei care mentin premiul in competitie.

"Mostenirea" este schema in care “institutiile” romane – gen CSM, Procuratura, Politie, Vama – nu-si indeplinesc rolul - sanctionarea judecatorilor necinstiti, condamnarea infractorilor, securizarea frontierelor etc. - primind in schimb spagi. Ele sunt practic aspiratoare de bani de la cei care au probleme cu ei, adunand spaga peste spaga sume imense.

Aceste afaceri extrem de lucrative sunt subordonate insa politicienilor care isi iau injuraturi de la cetateni si care ar putea sa intre in ele, asa ca le cedeaza 50%. Doneaza valize de bani ca sa fie mentinute neschimbate si politicienii sa inghita injuraturile publicului.

Un stat de carton in care institutiile sunt decoruri imense, realizate la milimetru.

Toate dezavantajele la cetatean si tot decontul la politicieni.

sursa foto: photobucket.com

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

toateBlogurile.ro