toateBlogurile.ro

joi, 6 octombrie 2011

A murit Steve Jobs!

Astazi a murit Steve Jobs, la 56 de ani. Ceea ce l-a ucis a fost cancerul la pancreas de care suferea din 2004. Ne pare rau ca am avut dreptate cand am spus ca motivul pentru retragerea lui din conducerea Apple este ca s-ar putea sa moara.

Geniul lui Steve Jobs a fost ca s-a concentrat pe ce trebuie sa devina un produs in viitor - calculator personal, telefon mobil, mp3 player, animatie 3D - si apoi a luat asupra lui transformarea respectivului produs. Efortul acesta era sa-l coste falimentul de nu stiu cate ori - pierderile l-au dus la un pas de a vinde compania Pixar in cei 9 ani pana cand a produs Toy Story, primul film de animatie 3D.

Aceste eforturi chiar l-au costat compania Apple - a fost dat afara din propria companie cand aceasta mergea in jos! In final, ce a inteles Steve si lectia pe care am invatat-o si noi este a aplicat-o cand s-a intors la Apple. "Cate proiecte avem in dezvoltare? Atatea? Reduceti totul la 3 proiecte! Cele care nu au un motiv foarte tare pentru ca sa traiasca vor fi abandonate."

Numai asta a putut schimba prezentul asa cum a facut-o Steve Jobs.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

toateBlogurile.ro