toateBlogurile.ro

joi, 6 octombrie 2011

Ultima prostie de stanga - limitarea averii


Pe bune, unii vor limitarea averii maxime a unui om la salariul mediu X lungimea medie a vietii, dupa cum am gasit in commenturi pe criticatac.

"cea mai lungă viață de care am auzit e de vreo 120 ani. Salariu mediu: am auzit de 150 și/sau 200EUR în România. Deci averea maximă totală a unui romîn, ar fi, azi, 50EUR*120ani*12luni=216.000EUR.

De observat că asta’i averea la care ai avea dreptu’ la orice moment de timp, chiar dacă mai ai un an până crăpi. De observat că dacă salariu mediu crește din varii motive, limita maximă se ajustează automat."

Pe bune? Ce fain!

Ia sa aplicam asta in Romania, unde atatia miliardari sunt, !saracii! saraci lipiti. Pai sa vedem: Irinel Columbeanu, rupt in cur. Saracul om nu are absolut nimic pe numele lui, traieste din banii pe care i-i da bunica, bunicul si matusile, pe numele carora si-a trecut toate proprietatile. Si nu e singurul caz, fiindca nu toti milionarii isi fac case poleite cu aur, ca Becali. Exista milionari care primesc ajutor social, cum ar fi tiganii capi ai mafiei cersitului din intreaga Europa, care nu au nimic in acte.

Ok, mai departe: ce te faci cu acei milionari care si-au meritat averea? Cum ar fi Zoltan Teszari, proprietarul RDS&RCS, unul din oamenii care au declansat competitia pe calitate in domeniul internetului (Romania este astazi pe locul 2 in lume in domeniu, dupa Coreea de Sud)?

Valoarea actiunilor valoreaza peste aia 216.000 de euro. I le iei - eventual il si bagi la inchisoare/omori daca se opune !? si le dai cui? - unora care nu au avut nici un merit in asta, gratis, preferabil socialisti. Si preferabil de la partidul aflat la putere. Cine merita mai mult suma asta, decat cei care impartasesc aceleasi idealuri nobile ca si noi? dupa cum zicea Iliescu. De ce sa se "risipeasca averea" (asta era ideea fixa pentru care in evul mediu nobilii isi insurau copiii cu verisoarele lor).

Cu Zoltan la carma, RDS a mers bine nu? Si poti garanta directia in care va merge compania, condusa de politruci, dupa nationalizare?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

toateBlogurile.ro