toateBlogurile.ro

duminică, 5 iunie 2011

UE vrea sa obtina putere asupra bugetelor nationale

Satula de politicienii care isi duc tarile spre faliment cu deficite bugetare enorme, Comisia Europeana vrea sa aiba dreptul de veto asupra bugetelor nationale, inclusiv al Romaniei.

Nu din prima, fireste, pentru ca desfiintarea suveranitatii nationale ar face praf armonia din UE, ci treptat. In stilul european, nu se pune latul la gat, ci o esarfa subtire de matase, si inca una si inca una. Apoi se strange puternic.

European Semester
Primul nivel este simplu. UE va analiza economia fiecarei tari (ai politicienii sa nu-si mai poata inventa statistici). Va discuta primavara cu guvernarea fiecarei tari dorintele acesteia pentru buget, apoi in iunie va face "recomandari" facultative, pe care fiecare stat trebuie sa le introduca in bugetul national.

Statele din zona euro care nu vor respecta recomandarile vor fi amendate. Comisia Europeana mentioneaza pe site-ul ei ca studiaza metode pentru a obliga statele sa execute recomandarile "facultative".

Daca nu suntem in stare sa ne auto-reglam singuri impotriva prostiei politicienilor (masura propusa de Basescu de a se interzice prin Constitutie un deficit bugetar mai mare de 3% ar fi un inceput bun), o vom pati si noi.

Pentru ca asa e in viata; daca nu esti in stare sa ti-o controlezi viata se gaseste mereu cineva sa o faca.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

toateBlogurile.ro