toateBlogurile.ro

miercuri, 1 iunie 2011

Primarii vor fi alesi din primul tur de scrutin

...indiferent de cati alegatori vin la vot. Cel care va obtine cele mai multe voturi in primul tur castiga. Legea a fost adoptata de Parlament.

Legea taie in doua stresul alegerilor. Nu va mai exista un tur 2, aliante, "imi indemn alegatorii sa voteze pe X".

Dezavantajul este ca partidele mici puteau sa negocieze cu unul din cei ramasi in turul 2 (in momentul de maxima nevoie a acestuia) si sa obtina si ele bucatica de putere fara de care nu pot creste.

Si cu toate acestea exista ceva profund bun in aceasta masura: orice scurtare a discutiilor politice nesfarsite (una din principalele tare morale a romanilor) este binevenita.

Aurora says:

"Un singur tur de scrutin in alegeri nu violeaza democratia ci dimpotriva responsabilizeaza electoratul care nu se mai poate scuza ca a ales intre doua rele (pe cel mai mic).

Cei care stiu cu cine sa voteze sa mearga la vot, cei care declara ca nu stiu, sa stea acasa fara sa mai astepte sa-si vanda votul."

2 comentarii:

 1. vom avea numai primari UDMR in localitatile din Ardeal. Ei merg constant la vot, romanii sunt divizati in "n" candidati . deci va iesi cel maghiar, care s-ar putea sa fie ales doar de 10 - 15% din populatia orasului. O mare nedreptate se face cu lege aceasta, daca se inlatura turul doi.

  RăspundețiȘtergere
 2. Căutați un împrumut autentic? Sunteți în locul potrivit pentru soluțiile dvs. de împrumut chiar aici! "AVANT CREDIT" oferă împrumuturi companiilor și persoanelor fizice la o rată a dobânzii scăzută și accesibilă de 2%. Acordăm o sumă maximă de 500.000.000,00 în următoarea monedă: Dolari SUA, Euro și Marii Britanii Mari. Vă rugăm să ne contactați prin e-mail prin intermediul (sarahmichael385@gmail.com)

  DATE APLICABILE

  1) Numele complet:
  2) Țara:
  3) Adresa:
  4) Stat:
  5) Sex:
  6) Starea civilă:
  7) Ocupatia:
  8) Număr de telefon:
  9) Poziția actuală în locul locului de muncă:
  10) Venit lunar:
  11) Suma împrumutului necesară:
  12) Durata împrumutului:
  13) Scopul împrumutului:
  14) Religia:
  15) Ați aplicat înainte:
  16) Data nașterii:
  Mulțumesc.

  RăspundețiȘtergere

toateBlogurile.ro