toateBlogurile.ro

marți, 12 aprilie 2011

Justitia romana - pe culmile absurdului


Acesta e un comment aparut pe blogul lui Mihai Giurgea. Asta dovedeste ca nu poti sa imbunatatesti un stat doar marind salariile, si "lasand institutiile sa lucreze". Un judecator are 6.000 de RON salariu, la naiba, si uite ce se-ntampla daca sunt de neatins.



Justitia este varful de lance al opozitiei, cu madam Costiniu ca eroina USL in lupta contra lui Basescu si un CSM care o lua la misto pe Monica Macovei. Justitia este idealul maxim al socialistilor: bugetari platiti foarte bine, care nu raspund in fata nimanui, cu atatia bani incat sa nu mai aiba nevoie de mita ever. Ganditi-va inca odata daca asta e sistemul cu care vreti sa votati:

"Eu, de exemplu, in 2010 am cumparat o casa ce era scoasa la licitatie la biroul unui executor judecatoresc. In acea casa (la acel moment) stateau 2 persoane (de etnie rroma, care traiesc din ajutoare sociale) fara acte cam de prin 2009, care NU SI-AU PLATIT UTILITATILE IN ULTIMII 5 ANI. Am participat la licitatie, am cumparat casa legal, am platit tot la fostul proprietar si am angajat un avocat care sa se ocupe de evacuarea acestor persoane pentru a putea renova casa si intra in exercitiul posesiei.

Toate bune si frumoase, pana cand in iulie 2010 cei 2 au facut contestatie la executare pe motiv ca nu au fost anuntati. Adica au plecat de acasa cu lunile intentionat pentru a avea motive sa blocheze evacuarea (sa zica in instanta ca nu au fost anuntati). Cu chiu cu vai in decembrie avocatul a mers cu executorul si cu jandarmii si i-a scos in strada. Adica le-a scos lucrurile, ca ei nu erau acasa (tot intentionat). Am umblat apoi pe la gaz, pe la curent sa fac contracte noi si sa fac rebransarile. Practic am pierdut bani ca sa acopar pagubele facute de acesti locatari ilegali.

In ianuarie, dupa ce-au fost scosi in strada au facut recurs la contestatia de executare si o judecatoare tampita le-a admis recursul si au deschis un proces degeaba. Si ei efectiv au inceput sa conteste actul de adjudecare si intreaga licitatie, desi EI NU AU FOST PROPRIETARI si NU AU NICI O LEGATURA. Si dupa ce s-a verificat din nou dosarul executional, unde sunt toate probele si toate procesele verbale, expertize, carte funciara si toate prostiile. Nu au fost de ajuns si tampita de judecatoare le-a admis cererile de probe de interogatoriu si m-au tarat si pe mine in tribunal (desi eu nu am avut timp de asta, avocatul meu s-a ocupat de toata traeba cu evacuarea) si mi-au pus in sedinta niste intrebari complet cretine. Intrebari cu termeni juridici si intrebari de genul ca de ce nu am participat si eu la evacuare, sau ce venituri am, sau de unde am avut bani sa cumpar casa si alte tampenii. Avocatul a cerut judecatoarei sa respinga mai mult de 2/3 din intrebari, deoarece acele intrebari erau legate de viata mea personala sau de chestiuni juridice (treaba avocatului, nu a mea). Judecatoarea le-a tinut partea si nu le-a respins si am fost pus sa raspund la chestiuni juridice cu care nu am nici o legatura, la chestiuni despre ce afaceri a avut fostul proprietar cu acesti 2 locatari sau alte porcarii cu care nu am legatura si care nici nu ma interseaza. Efectiv am fost tratat ca un infractor, desi eu am cumparat o casa si am evacuat niste putori ce stateau ilegal.
Nu a fost de ajuns si cei 2 locatari ilegali au cerut alte probe. Au cerut interogatoriu la executorul judecatoresc, la secretarul acestuia, la posta romana si la firmele de curierat . Avocatul meu a tunat si fulgerat atunci si i-a zis judecatoarei sa reciteasca dosarul sa vada ca sunt deja toate probele acolo referitoare la licitatei si faptul ca O TERTA PERSOANA nu are nici un drept sa anuleze un act de vanzare-cumparare intre 2 persoane decat daca s-a incalcat legea. ceea ce nu s-a intamplat si nu poate fi probat oricum.

Deci scurt pe 2, eu am cumparat o casa de la cineva. In acea casa locuiau 2 persoane ilegal de 1 an care au si facut pagube. Eu am angajat avocat si i-am evacuat (dupa proceduri tampite si greoaie). Si acum ei ma dau in judecata si vor sa anuleze licitatia si tranzactia dintre mine si fostul proprietar. Ba mai mult ei cer sa se verifice toata licitatia (desi ei nu au nici o calitate, nici de proprietar, nici de cumparator, nici de martor) sa dovedesc eu de unde am avut bani sa cumpar casa, sa aduca in tribunal executorul ,secretarul, firma de curierat, posta ,etc. Pentru o treaba care NU II PRIVESTE, si cu care ei NU AU NICI O LEGATURA. Si judecatoarea le aproba toate porcariile!

Va vine sa credeti? Avocatul meu mi-a zis ca sunt sute de cazuri de genul acesta anual in care judecatorii pentru o cafea, o spaguta data la grefier sau portar deschid procese aiurea unor tigani sau boschetari sau oameni rau intentionati doar pentru a crea panica, tergiversare si umblatura degeaba. Odata a avut un caz cu un om nevinovat acuzat pentru viol. O curva de judecatoare l-a condamnat la vreo 5 ani cu executare doar pe baza unei marturii. Fara nici o proba clara. A facut recurs si a scapat. Dar a stat cateva luni la racoare (in timp ce si-a pierdut jobul) din cauza unei judecatoare curve.

Va dati seama un om de afaceri, un patron sau un om care e ocupat si nu are timp liber poate fi tarat prin tribunale , sau chiar condamnat fara probe din cauza unor magistrati nenorociti ? Va dati seama cat timp si cati bani pierde un patron sau liber profesionist daca e condamnat fara sa aiba nici o vina? Poate da omul faliment doar din cauza unor cacati absolventi de INM care nu raspund in fata nimanui.

In fata cui raspund aceste gunoaie de oameni paltiti din bani publici (judecatori?) De ce ei nu raspund in fata nimanui si fac ce vor? De ce de ei nu se poate lega nimeni fara acordul CSM (care is mana in mana) ? De ce aceste jigodii distrug viata unor oameni si manca banii si timpul altora cand li se scoala si nu li se face nimic ?"

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

toateBlogurile.ro