toateBlogurile.ro

sâmbătă, 12 martie 2011

De ce a dat Realitatea inapoi in fata lui Blejnar


Pentru datoriile pe care trustul media le are catre stat ANAF-ul a trecut la executare silita, si intrucat in aceasta faza informatiile devin publice, am putut afla la cat se ridica acestea. Realitatea datoreaza numai bugetului de stat 1.265.340 RON.

Pueti vedea datoriile Realitatii aici. (linkul e public pana cand trustul isi rezolva intr-un fel sau altul problemele cu fiscul).

Nu este vorba de impozitul pe profit, pe care, ca toate firmele din Ro, l-au declarat infim, acesta fiind de doar 10.750 RON.

Ci de impozitul din venitul pe salarii, care este peste 780.000 RON, si de alte impozite si taxe, in val de 432.592 RON. Aici se include CAS-ul si CASS-ul, ceea ce inseamna ca Vantu a cheltuit banii angatilor sai, si ca acestia lucreaza acum fara bani de pensie si fara asigurare medicala.

Realitatea a incercat o campanie de discreditare fata de Florin Blejnar, seful ANAF, asa cum au incercat si anul trecut. Acesta ar fi fost "Regina", capo di tutti capi a coruptiei din vami.

Lui Blejnar i s-a cerut sa-si dea demisia pentru:
- acuzatia italianului Antonello Celestini, care e ridicola pentru ca se stie cine a fost mituit;
- acuzatia lui Robert Negoita "in august 2009 niste necunoscuti din preajma ANAF mi-au soptit sa le dau mita";
pe motiv de - fiti atenti - onoare, pentru gesturile angajatilor ANAF din trecut.

In paralel, au lansat o campanie "ajutati-ne sa descoperim Regina", premiata cu 10.000 de euro, poate poate afla ceva.

Cred ca erau chiar disperati. :-)

Era suficient ca Blejnar sa se intimideze - "mai, dar daca descopera astia ceva din trecutul meu" si sa nu execute silit Realitatea, si acuzatiile ar fi incetat, lasand justitia sa cerceteze etc. Blejnar s-a dovedit a fi nuca tare si a plusat sec, blocand conturile Realitatii pana la plata datoriilor.

Dupa blocarea conturilor, Realitatea a micsorat premiul oferit de la 10.000 euro la 10.000 RON.

Replica Realitatii: "exista un protocol de eşalonare a datoriilor, care a fost ignorat după seria de emisiuni legate de activitatea ANAF" dovedeste ca domnii de la PR mananca cacat, pentru ca in Romania nu mai exista esalonari a datoriilor la bugetul central din 2009, care si atunci se acordau doar pe cateva luni. Singurele datorii bugetare din Romania care pot fi esalonate sunt cele la bugetul local.

De ce va chinuiti, baieti sa-l faceti pe Blejnar sa demisioneze? Aduceti dovezi ca a existat acest plan si Blejnar va fi, nu demisionar, ci dat afara pentru favorizare ilegala si tratament preferential. Haideti, niste dovezi scrise cat de mici.

PS
Exista in pregatire o ordonanta a Guvernului prin care sa se poata face reesalonari la plata datoriilor la bugetul central, dar despre aceasta intr-un articol viitor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

toateBlogurile.ro